Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verilen yanıtta, Niğde’de kamu kurumlarında çalışan taşeron işçi sayısının 2 bin 866 olduğu açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, taşeron işçilerin kadrola alınmaları yönündeki çalışmaların devam ettiği belirtildi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, taşeron işçilerin durumunu yeniden Meclis gündemine taşıdı. Niğde’de kamu kurum ve kuruluşlarından çalışan taşeron işçi sayısı ile bunların kurumlara dağılım rakamlarının açıklanmasını isteyen Gürer, taşeronların kadroya alınmaları yönünde bir çalışma olup olmadığını sordu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından verilen yanıtta Niğde kamuda alt işverende çalışan toplam sigortalı sayısının 2 bin 866 olduğu belirtildi. Açıklamada, “4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında, yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 3 ay içinde taşeron işçilere kadro verileceğinin açıklandığını anımsatarak, “Aradan 1,5 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen, taşeron işçilerin kadro beklentilerine bir cevap verilemedi. Türkiye genelinde 700 binden fazla, Niğde’de ise 2 bin 886 taşeron işçi kadro beklendiği ifade ediliyor. Bu rakamlara mevsimlik ve geçici işçiler dâhil olmadığı anlaşılıyor. Kurumlarda geçici ve mevsimlik işçilerinde yıllardır kadro beklentisi var. Sorun bir an önce çözümlenmelidir. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili çalışmaların halen devam ettiği belirtiliyor. Bu sözler iki yıldır ifade edilmesine rağmen sonuç gelmemesi taşeronların mağduriyetini artırmıştır. ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim