Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak 2019 yılında da yardımların devam edeceğini ifade eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 34 bin 453 kişiye 35 milyon 881 bin 737 TL yardım yapıldığını ve 3 bin 500 yabancı uyruklu vatandaşlara da yardımların ulaştırıldığını ifade etti.

Toplantının açılışında Tüm Niğdelilerin ve toplantıya katılanların yeni yılını kutlayarak başlayan Vali Şimşek; “ 2019 yılının ilk gününde sosyal yardımlaşma vakfının ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle tüm arkadaşlarımızın ve siz basın mensuplarının yeni yılını kutlar yeni yılın ülkemize, milletimize ve ilimize hayırlar getirmesini, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Yeni yıl, yeni başlangıçlar demektir diyen Vali Şimşek; “ Bugün de biz yeni yıla bu toplantı ile bir başlangıç yapıyoruz. Bu toplantıda mütevelli heyeti olarak bize yapılan talepleri karara bağlıyoruz. Mütevelli heyeti olarak Vali Yardımcımızın başlangıcında bu heyet her hafta Salı günleri toplanıyor. Daha öncede sosyal incelemecilerimizin yerinde araştırıp raporlaştırmaları söz konusu müracaatların bu heyette son kararı veriyor. Yeni seçilen arkadaşlarımıza hayırlı olsun dileyerek hoş geldiniz diyorum.  İnanıyorum ki en iyi şekilde en adaletli ve tarafsız bir şekilde bu görevlerini yürüteceklerdir” diye konuştu..
2019 yılında da yardımlarımız devam edeceğini söyleyen Vali Yılmaz Şimşek; “2018 yılı içerisinde nakdi ve ayni yardım olarak toplamda 26 bin 573 kişiye 12 milyon yardım yapıldı. Yine 7 bin 500 haneye15 bin ton kömür yardımı yapıldı. Giyim yardımı olarak da 1650 haneye giyim yardımları ulaştırıldı.  Barınma yadımı olarak 5 hanenin  evleri onarılmış olup 7 haneye yeni ev yapıldı. Bunun yanında merkezi yardımlar dediğimiz engelli ,yaşlı , yardıma muhtaç asker ailelerine, eşi vefat etmiş dul kadınlara yardımlarımızda vardır.  Aynı şekilde genel sağlık sigortası işlemlerini de sosyal yardımlaşma vakfımız yürütüyor. Bu anlamda 12 bin 182 kişiye 23 milyon 603 bin TL yardım ulaştırıldı.  Toplam olarak sosyal yardımlaşma vakfımız 34 bin 453 kişiye 35 milyon 881 bin 737 TL yardım yapıldı. Bunlardın yanı sıra ilimizde ikamet eden yabancı uyruklu başta Suriye’li olmak üzere yabancılara da yardımlar yapılmaktadır. Bu anlamda 3 bin 500 yabancı uyruklu vatandaşımıza da yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bu yardımlarımız 2019 yılı içerisinde de aynı şekilde devam edeceğini söyledi.
 
 
Editör: TE Bilişim