Niğde İş Kur il Müdürü Ali Bingül, Engelli ve hükümlü vatandaşların sosyal hayata, ekonomiye ve istihdama kazandırmak adına Niğde İş-Kur Müdürlüğü bu vatandaşların kendiişlerini kurma imkânı sağlıyor. Bu kapsamda 2019 yılında bugüne kadar 13 vatandaşın projeleri onaylandığını ifade etti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Niğde İş-Kur Müdürü Ali Bingül, engelli ve eski hükümlü vatandaşların sosyal hayata, ekonomiye ve istihdama kazandırılmasının büyük önem taşıdığını, 2018 yılında 6 vatandaşın, 2019 yılında 3 vatandaşın hali hazırda devam eden projeleri olduğunu belirtti.

2019 yılında 13 vatandaşın başvuruları onaylandığını söyleyen Bingül, sözleşmeleri imzalanarak projelerinin hayata geçtiğini, devam eden projelerde gerçekleştirilen işkollarının genel olarak; arıcılık, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık üzerine olduğunu söyledi.

Engeliler ve eski hükümlü girişimcilerin hibe programına başvurularını 18 Aralık’a kadar Niğde İş –Kur Müdürlüğü yapmaları gerektiğinin altını çizen Bingül, ayrıca bu kapsamda Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi ile birlikte 12 kişilik istihdam garantili projenin yapılacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim