Niğde Valiliği oluru ile oluşturulan Niğde İl Yatırım Ortamı İyileştirme ve İzleme Komisyonu Toplantısı Niğde Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN başkanlığında toplandı.

 

Geniş katılım ve kapsayıcı yaklaşımla oluşturulan komisyon, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Abdullah UÇUN başkanlığında, Niğde Belediye Başkanı/Başkan Yardımcısı, Bor Belediye Başkanı/Başkan Yardımcısı, İl Defterdarlığı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Niğde TSO Başkanı, Bor TSO Başkanı, Niğde OSB Müdürü, Bor Karma OSB Müdürü, Orman İşletme Müdürü, DSİ 45. Şube Müdürü, KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü, Niğde Üniversitesi Teknopark Temsilcisi’nden oluşmaktadır.

 

Toplantıda konuşan komisyon başkanı Vali Yardımcısı UÇGUN; “Yatırım Ortamı İyileştirme ve İzleme Komisyonu ilde yatırımcının muhatap olduğu kurum ve kuruluşların, kurumu temsile yetkisi bulunan yöneticilerin veya bu kişilerin yatırım faaliyetleri ile ilgili olarak yetkilendirdikleri kimseleri bir araya getirmektedir. Komisyon somut ve etkin öneriler doğrultusunda ilin yatırım destek ve tanıtım stratejisini belirleyerek yatırım ortamını değerlendirmekte ve iyileştirmek için faaliyetler yürütmektedir. Ayrıca izin ve ruhsat veren kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak uzun vadede özel sektör yatırımcılarının sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak fikirler üretilmektedir. Komisyon çalışmalarında Bölge Planı ile uyumlu olacak şekilde il düzeyinde “ İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi’nin” belirlenmesi ve uygulanmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir. İş ve yatırım ortamı ile ilgili kuruluşların fikir ve tecrübelerinin paylaşılması, iş ve yatırım ortamının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, karşılaşılması muhtemelen sorunların çözülmesine katkı sağlanması, yatırımcının ihtiyaç duyduğu konularda kurumsal işbirliklerinin geliştirilmesi ve yatırımcının ihtiyaç duyacağı veri tabanlarının hazırlanması için destek sağlanmaktadır. Bu toplantıda ve önümüzdeki günlerdeki Yatırım Ortamı İyileştirme ve İzleme Komisyonu çalışmalarımızda daha da iyi bir yatırım ortamı oluşturma çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.


Editör: TE Bilişim