CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir-Kaymaklı’da çiftçilerle bir araya geldi, patates üreticilerinin sorunlarını dinledi. Patatese verilecek ihracat teşvikinin bir an önce açıklanması gerektiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, bölgeye kurulacak bir entegre tesisin, üreticilerin şu anda yaşadığı sorunları büyük ölçüde çözebileceğini kaydetti. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Nevşehir İl Başkanı ile gittiği bölgede, patates üreticileriyle bir araya geldi. Ömer Fethi Gürer, Nevşehir ve Niğde’nin her alanda, tüm sorunlarını bildiklerini ve bunları TBMM’de sürekli gündeme getirdiklerini belirterek, “Bir de sorunları yerinde saptamak ve çözüm yollarını, üreticilerle birlikte belirlemek için buradayım” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın yaklaşık 1.5 ay önce Niğde ve Nevşehir’de patatese ihracat teşviki verileceği yönündeki sözünü hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Patatesler depolarda çürümek üzere. Şayet bir teşvik verilecekse, vakit kaybetmeden bunun bir an önce açıklanması gerekiyor. Çünkü 50-55 kuruşa mal edilen patates, bugün 30 kuruşa ancak alıcı buluyor. Tüccar bölgeye itmiyor. İhracat teşviki açıklanırsa, üretici de ona göre bir yol haritası çizer ve en azından ürününün depoda çürümesini beklemez” diye konuştu. 

Niğde ve Nevşehir’de yılda yaklaşık 2 milyon ton patates üretimi yapıldığını anlatan Ömer Fethi Gürer, bölgede patatesin değerlendirilebileceği bir entegre tesise ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üretimde planlı olunması gerektiğine de işaret ederek, “Bir ürün hangi yörede en çok ve en iyi verimle üretiliyorsa orada ekimi yapılmalı. Üretici bir yıl öncesinden hangi ürünü, ne kadar ekeceğini bilmeli. Bu durumda üretici zarar ederse, zararı da devlet tarafından karşılanmalı. Bu şekilde bir planlama yapılmış olsaydı, bugün patates üreticileri belki de şu anda yaşadığı sorunları yaşamıyor olacaktı. Bu CHP’nin tarım ve hayvancılıkla ilgili programında var” şeklinde konuştu. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Kaymaklı da patates üreticileriyle bir araya geldiği toplantıya Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ülke Lo ve Kaymaklı belde teşkilatı yöneticileri ilme çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. 

​ 

Editör: TE Bilişim