Niğde Üniversitesi, sanayicilere yönelik San-Tez Destek Programı hakkında seminer düzenliyor.
  Seminer, 22 Aralık Çarşamba günü saat 14:30’da Merkez Yerleşke Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek. San-Tez Semineri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gelecek iki uzman tarafından verilecek.
Programın organizasyonu Niğde Üniversitesi PROGED Birimi tarafından yapılıyor. PROGED, daha önce Niğde’de proje faaliyetlerini geliştirmek, işadamı ve sanayicilere proje desteği vermek amacıyla üniversite bünyesinde kurulmuştu.
PROGED Birim Sorumlusu Doç. Dr. Cihat Polat, seminer hakkında yaptığı açıklamada “San-Tez Destek Programı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından KOBİ statüsündeki sanayicilere destek amacıyla yürütülen bir program. Programın amacı, sanayicinin problemleri için sanayiciyi üniversite ile bir araya getirmek ve birlikte çalışmalarını sağlamak. Biz PROGED olarak Niğde’deki sanayicilerimizi konunun uzmanları tarafından birinci ağızdan bilgilendirmek amacıyla böyle bir seminer organize ettik. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan bu konuda çalışan iki uzmanı üniversitemize davet ettik. Onlar, program hakkında detaylı bilgiyi vereceklerdir. Ancak ben şu kadarını ifade etmiş olayım. Programın başlangıcından bugüne kadar çok sayıda proje desteklenmiş bulunuyor. Başka illerde bu program sayesinde birçok işletmede elde ettiği desteklerle önemli ve başarılı ürünler geliştirmiş durumdalar. Program toplam proje miktarının %75’ine kadar destek sağlayabiliyor. Misafir uzmanlarımız M. Sinan Kabaloğlu ve Recep Uzungil bu konularda detaylı açıklamalar yapacaklardır” dedi.
Cihat Polat: “Bütün sanayicilerimizi seminere bekliyoruz. İnanıyorum ki birçok yeni şey öğreneceğiz. Belki buradan Niğde açısından güzel birkaç tane proje fikri çıkacak ve bu da güzel birkaç tane ürünle sonuçlanacak. Başka şehirler yapıyorsa, biz neden yapmayalım? Ama  sanayicilerimiz en kötü ihtimalle ‘Türkiye’de neler oluyor? Sanayi nereye gidiyor? Ne tür imkanlar mevcut?’ onu takip etmiş olurlar” diye konuştu.
Polat üniversite’nin PROGED ile kentteki sanayi ve ticaret kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bireysel girişimcilere proje konusunda teknik destek sağlamak ve uygun alanlarda gerektiğinde ortak projeler geliştirmeyi amaçladığını söyledi ve “Biz üniversite olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi. Üniversite, PROGED vasıtasıyla sanayi kuruluşları ile çok sayıda araştırma ve uygulama projesini hayata geçirmeyi planlıyor.
Konu ile ilgilenen işadamları ve sanayiciler, seminer ile ilgili bilgilere üniversitenin internet sayfasından (www.nigde.edu.tr)  ulaşabilir.
 







Editör: TE Bilişim