CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 yıldır Bolkar dağlarının turizme kazandırılacağı yönündeki açıklamalar üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Bolkar Dağları'nın kış turizmi merkezi olarak ilan edileceği yönündeki çalışmaların ne durumda olduğunu soran Gürer, “Yıllardır seçim önceleri gündeme gelen konular seçimden sonra unutuluyor” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e verdiği yanıtta, Niğde Valiliğinin Ulukışla İlçesi, Meydan Yaylası, Bolkar Dağlarının kış turizmi merkezi ilan edilmesi talebine konu alanın Mersin-Tarsus-Gülek- Karboğazı KTKGB'nin çok yakınında olması ve 1. Derece doğal sit ve mera alanlarından oluşması gerekçeleriyle, bu talebin Tarsus KarboğazıKTKGB'nin kış turizmi gelişimini tamamlamasını müteakiben değerlendirilmesine karar verildiğini ifade eden Bakan Ersoy:

“Valiliğe ayrıca, KTKGB veya TM ilanı sadece bir sınır belirleme işlemi olmadığı, aynı zamanda söz konusu sınırlar içerisinde yapılacak planlama çalışmalarına ait yetkinin de önceden belirlenmiş belli hedefler ve ilkeler doğrultusunda kullanılmasını içerdiği ve söz konusu alanın Turizm Merkezi ilanının mutlaka yerine getirilmesi gereken bir koşul olmadığı, ilgili idaresince yapılacak planlama çalışmaları ve turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeye yönelik proje ve eylem planı hazırlık çalışmalarında Bakanlığımızca teknik destek sağlanabileceği belirtilmiştir” yanıtını verdi.

NİĞDENİN KADERİ BU

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 yıldır Bolkar dağları turizme kazandırılacak diye açıklamalar var ama sonuç yok, Bakan bu konuda yine somut bir açıklama yapmıyor. Yıllardır seçim önceleri gündeme gelen konular seçimden sonra unutuluyor” dedi.

Editör: TE Bilişim