Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Niğde Şube Başkanlığı, gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından, 16 üyeden oluşan TÜMSİAD Niğde Şube Yönetim Kurulu’nu kamuoyuna tanıttı.

TÜMSİAD Niğde Şubesi genel kurulu ardından komisyon seçimleri yapıldı. TÜMSİAD Niğde Şubesi Yönetim Kurulu  Gül Ali Yıldırım’ın başkanlığındaki TÜMSİAD Niğde Şubesi Yönetim Kurulu’nda 2 Başkan Yardımcısının yanı sıra ‘Siyasi İşler Komisyonu’, ‘Mali İşler Teşrik Komisyonu’, ‘Sektör Kurumları Komisyonu’, ‘Teşkilatlanma Komisyonu’, ‘Uluslararası İlişkiler Komisyonu’, ‘İş Geliştirme ve Yatırım Komisyonu’, ‘Kurumsal Organizasyon Komisyonu’, ‘İletişim Komisyonu’, ‘Sosyal ve Hukuki İşler Komisyonu’, ‘Sanayi ve İstihdam Komisyonu’, ‘Üye Tahkim Komisyonu’, ‘Gençlik Komisyonu’ Başkan ve Yardımcıları ile ‘İl Sekreteri’ seçimleri yapıldı.

TÜMSİAD YÖNETİMİ VE GÖREVLERİ

TÜMSİAD Niğde Şubesi Başkan Yardımcılıklarına Aslan Gezici ve Mahmut Peşin, Siyasi İşler Komisyonu Başkanlığına Selami Bal, Mali İşler Teşrif Komisyonu Başkanlığına Zinnur Karan, Başkan Yardımcılığına Melih Özsoy, Sektör Kurumları Komisyonu Başkanlığına Mustafa Kılınç, Teşkilatlanma Komisyonu Başkanlığına Sedat Çağlar, Başkan Yardımcılığına Aydın Önder, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanlığına Cevdet Eroğlu, Başkan Yardımcılığına Musa Koca, İş Geliştirme ve Yatırım Komisyonu Başkanlığına Süha Tekten, Kurumsal Organizasyon Komisyon Başkanlığına Mesut Akbulut, Başkan Yardımcılığına Mustafa Kirazcı, İletişim Komisyonu Başkanlığına Erol Çakır, Sosyal ve Hukuk İşleri Komisyonu Başkanlığına Mehmet Kirazcı, Sanayi ve İstihdam Komisyonu Başkanlığına Muammer Ataç, Üye Tahkim Komisyonu Başkanlığına Serdar Doğruer, İl Sekreterliğine Faruk Taşkıran seçildi.

TÜRKİYE’YE YÖN VERMEYİ AMAÇ EDİNDİK

TÜMSİAD Niğde Şubesi Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise Ramazan Biçer, Harun Türkmen, Mustafa Öztekin’in seçildikleri belirlendi.  TÜMSİAD Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Ali Yıldırım, “Yerel değerlerden küresel liderliğe” sloganı ile yola çıkan TÜMSİAD’ın üstlendiği konum itibariyle Türkiye’nin mihenk taşlarından biri olduğunu söyledi. Yıldırım; “Bu kutlu davada 2023 vizyonuna sahip iş adamları kuşağı oluşturmaktaki görevimizden gurur duyuyoruz” dedi.

KOBİ dedikleri küçük ve orta ölçekli işletmeleri istenilen seviyeye ulaştırıp artık biz de varız diyebilecek misyon üstlendiklerini belirten Yıldırım; “Tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla gece gündüz çalışarak Türkiye’ye yön verecek projelere imza atmayı amaç edindik” diye konuştu.

EKİP ÇALIŞMASI ANLAYIŞI YAYILACAK

TÜMSİAD Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Ali Yıldırım, TÜMSİAD’ın kuruluş amacının öncelikle; üyeler arasında ekip çalışması anlayışını yayarak, kurumlaşmaya ve köklü müesseselerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.  İşletmelerin genel sorunlarını saptamanın, yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde bu sorunlara kesin ve kalıcı çözümler geliştirmenin de görevleri arasında yer aldığını dile getiren Yıldırım; “Sektör temsilcileri ile görüşerek ülke ekonomisinin sektörel bazdaki makro dengelerinin sıhhatli bir tarzda oluşması için projeler üretmek, işadamlarını ilgilendiren sanayi ve ticaret politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında gerekli mercilere görüş bildirmektir. Bununla birlikte toplumumuzun kültürel ve manevi değerleri ile beslenmiş, evrensel iş ilhakını özümsemiş, örnek iş adamı ve verimli işletme modelinin oluşmasına ve yaygınlaşmasına destek olmak vazgeçilmez önceliğimiz olmuştur” dedi. 

NİĞDE İŞ DÜNYASINI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLİR DÜZEYE TAŞIYACAĞIZ


Yıldırım; “Vizyonumuz; TÜMSİAD İşadamları Derneği olarak, yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla bütün insanlığa hizmet eden, dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık, geleceğin dünyasında söz sahibi olan, dünyadaki tüm ülkelerde Türkiye’yi marka haline getirecek iş adamları kuşağı oluşturmaktır. Değerlerimiz ise; eğitimli olmak, dürüstlük, mütevazılık, şeffaflık, örnek olmak, müteşebbislik, çalışkanlık, tutarlılık, gelişime açık olmak, güvenilirlik ve yenilikçiliktir. Sektörel çözümlerimiz ise; işletmelerin genel sorunlarını saptamak ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde bu sorunlara kesin ve kalıcı çözümler geliştirmek, sektör temsilcileri ile görüşerek ülke ekonomisinin sektörel bazdaki makro dengelerinin sıhhatli bir tarzda oluşması için projeler üretmek, işadamlarını ilgilendiren sanayi ve ticaret politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında gerekli mercilere görüş bildirmektir. Niğde TÜMSİAD olarak bizler de üyelerimiz ile birlik ve dayanışma içerisinde Niğde sanayi ve iş dünyasını dünya ile rekabet edebilir düzeylere taşıyarak değişen dünya koşullarında gelişen ekonominin lokomotifi olacağız” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim