TOKİ Başkanlığının ‘Sosyal Konut Projesi’ kapsamında hak sahipliği belirleme ve eşleştirme kura çekimi dün saat:10.00’da 5 Şubat Spor salonunda gerçekleştirildi. TOKİ tarafından Niğde ve Bor’da Bin 119 kişinin başvuruda bulunduğu 496 konutun dağıtımı kura ile belirlendi.
Tören esnasında çekilen kurada ev sahibi olan özellikle engelli vatandaşların; “Sonunda bizim de bir yuvamız oldu” diyerek gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi
Konutların hak sahiplerini belirleme ve eşleştirme kura çekimi münasebetiyle düzenlenen törene Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara,  Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri Cevdet Yaşar, TOKİ Yetkilisi Hüseyin Ayhan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ile vatandaşlar katıldılar.
496 Aileye Sıcak Yuva
 
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri Cevdet Yaşar, Genel Müdürlükleri ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik, “Sosyal Konut Yapım Protokolü”nün 15 Nisan 2009 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğinin altını çizdi.
Niğde’de 128 adet Sosyal Konutun hak sahipliği ve eşleştirme kurasının birlikte yapılacağına vurgu yapan SYD Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri Yaşar, yapılacak olan kura çekilişinde kuraya katılmaya hak sahibi olan başvuru sayısının 430 olduğunu belirterek; “Bu sayının kategorilere dağılımı I. Kategori (Özürlüler) 41, II. Kategori ise 389’dur” dedi.
Yapılacak kurada önce I. Kategori (Özürlüler) için çekiliş yapılacağına vurgu yapan I. Hukuk Müşaviri Cevdet Yaşar, kendisine konut çıkmayan özürlülerin isminin diğer torbaya atılarak çekilişe devam edileceğini söyledi. Yaşar, Özürlüler için 128 adet Sosyal Konuttan % 10’a tekabül eden 13 adet konut ayrıldığının altını çizdi.
5 Şubat Spor Salonunda TOKİ’nin yaptırdığı konutların hak sahiplerini belirleme ve eşleştirme kura töreninde r konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bugün burada hep beraber büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Sosyal devlet olmanın gereğini bugün burada bir örneğini daha göstermiş oluyoruz” dedi.
Başkan Akdoğan; “Ben buradan tüm Niğdeli hemşerilerimiz ve şahsım adına buradan Sayın Başbakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Niğde Belediyesi olarak sosyal Belediyeciliğinde gereği olarak bundan yaklaşık 20 ay önce Toplu Konut İdaresini ziyaret ederek bu konutların Niğde’de yapılmasını talep ettiklerini hatırlatan Başkan Faruk Akdoğan, konutların Niğde’de yapılması için arsasının Niğde belediyesi tarafından karşılanması şartıyla yapılması sözünü aldıklarına vurgu yaptı.
Niğde’ ye döndükten sonra şu anda 304 tane sosyal amaçlı yapılan konutların yapılmasını 1 krş alamadan toplu konut idaresine devir ettiklerini söyleyen Başkan Akdoğan; “Bu arsaları Niğde Belediyesi olarak biz karşıladık. Yine bu uygulamanın yapılabilmesiyle ilgili Niğde Belediyesi olarak gerek imar tadilatı, gerek alt yapı, gerek üst yapı çalışması noktasında her türlü desteği verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” dedi.
“Amaç burada sadece sizi ev sahibi yapabilmek, hayat şartlarınızı daha yükseğe çekebilmektir” diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “ Tüm amacımız ve gayretimiz budur. En büyük amacımızda Niğde’de yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmektir” şeklinde konuştu.
Niğde ve Bor’da toplam 496 TOKİ konutun hak sahiplerini belirleme ve eşleştirme kurasına başvuruda bulunan Bin 119 kişi katıldı.
 Niğde’de 304, Bor’da 192 konutun kura ile dağıtımı gerçekleştirildi. Gaziler kura çekmeden hak sahibi oldular.
Niğde’de 128 adet 1+1konut için 41’i engelli olmak üzere toplam 430 kişi başvuruda bulundu. 389 Kişiden 115’ine, 41 Engelliden 13’ü kura ile konut sahibi oldular.
176 adet 2+1 konutun dağıtımı kurasına ise3’ü Gazi, 12’si Engelli olmak üzere 300 kişinin başvurduğu belirlendi. 3 Gazi Kura çekimine katılmazken 173 vatandaşın konut hak sahipliği kura ile tespit edildi.
TOKİ’nin Bor’daki konutlarından 192 adedinin dağıtımı kura ile yapıldı. 385 Kişinin başvurduğu konutlar için 1’i Gazi Kurasız, 18’i engelli olmak üzere toplam 191’i ise kura çekimine iştirak ettiler.
 
Editör: TE Bilişim