Kısa zaman önce ilimize gelerek bir dizi temaslarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına sunulan 137 projenin tamamı onaylandı.
Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Bakan Fakıbaba’nın Niğde ziyaretindeyken hazırlanan 137 projenin onaylandığı müjdesini verdi.
Ak Parti Niğde Milletvekillerinin de büyük gayreti sonucu bu projelerin sonuçlandığını ve Niğde Tarımına ciddi katkısı olacağını ifade etti.
İl Başkanı Mahmut Peşin yaptığı açıklamada; ‘’Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edilebilir bir seviyeye getirebilmek için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesi amacıyla yapılan çalışmada,
Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
Tamburlu sulama sistemi kurulması,
Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması, konularında Bakanlığımız tarafından oluşturulan ÇKS' ye kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunmuştu. Başvurular sonucunda, basınçlı sulama sistemleri %50 hibe desteği kapsamında 137 projemizin tamamı bakanlığımızca onaylandı. Yaklaşık 15.000 dekar sulama sahasında 8.148.000 TL’lik yatırımın yaklaşık 4.075.000 TL’si hibe olarak karşılanacaktır. İlimiz çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
 
 

 
Editör: TE Bilişim