Niğde Üniversitesi Öncülüğünde Niğde Tarım Platformu

 

Niğde Valisi Âlim Barut’un direktifleri ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün önerileriyle Niğde Tarım Platformu kuruldu.

 

Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı çalışmalar neticesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir toplantı ile Niğde Tarım Platformu kurulmuş oldu.

 

Toplantıda Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Doç DR. Ahmet Şekeroğlu, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ve Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı ve Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak yaptı.

 

 Yapılan toplantıda Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, öğretim üyeleri Prof. Dr. Metin Yıldırım, Doç. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Yrd. Doç. Dr. Uğur Serbester, Yrd.Doç.Dr. Mahmut Çınar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Saffet Güçlü, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Rasim Yılmaz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahir Erdem, Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriş görüşlerini bildirdiler.

 

Toplantıda genel olarak tarımsal üretim kalitesinin arttırılması için yapılması gerekenler, bölgedeki tarımsal üretimin sanayiye yönlendirilmesi, meraların ıslah edilmesi ve patates üretiminin azaltılıp, daha az masraflı, daha az suya ihtiyaç duyan ürünlerin seçilmesi, çiftçi eğitimine ağırlık verilmesi gibi çok önemli konularda görüş alış verişi yapılarak öneriler sunuldu. Belirlenen sorunların çözümü noktasında yapılabilecek çalışmalar üzerinde görüş birliğine varıldı.

 

Toplantı sonunda Niğde Tarım Platformu’nun bir sonraki toplantısı için tarih ve gündem belirlendi.

 



Editör: TE Bilişim