Niğde'de kentin sahip olduğu tarımsal potansiyelin tam olarak değerlendirilebilmesi ve tarım sektörünün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesi amacıyla kamu-özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güç birliği yapacağı Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) kuruldu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen programda, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, konsey hakkında bilgilendirici sunum yaptı.

Sunumun ardından, Vali Yılmaz Şimşek, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş ve Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar protokolü imzaladı.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’ın “NİTAK Kuruluş Gerekçesi, Amaçları, Yapısı ve İşleyişi” adlı sunumu ile başlayan programda açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde’nin önemli bir tarım kenti olduğunu belirterek, protokolün Niğde tarımı için çok büyük bir girişim olduğunu söyledi.

NİTAK'ın bir çatı kuruluşu olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti: "NİTAK, Niğde'deki tarım sektöründe yer alan bütün paydaşları bir araya getiren ve onlar arasındaki iş ve güç birliğini artırmayı hedefleyen bir çatı kuruluşu. Konseyle Niğde'nin sahip olduğu tarımsal potansiyeli tam olarak ortaya çıkarmak, değerlendirmek, tarım sektörünün sürdürülebilir büyüme stratejilerini de ayrıca belirlemeyi amaçlıyoruz. Niğde bilindiği gibi bir tarım şehri ve tarım sektöründe de her geçen gün büyüyor, gelişiyor. İnanıyorum ki bu oluşum da Niğde’mizin planlı bir şekilde tarım sektöründe büyümesini, gelişmesini daha da ileriye taşıyacaktır. İlimiz için hayırlı olsun" dedi.

Yoksulluk ve açlık sınırından yeni zirve Yoksulluk ve açlık sınırından yeni zirve

Niğde ilinin sahip olduğu tarımsal potansiyelin tam olarak değerlendirilebilmesi ve tarım sektörünün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesi amacıyla kamu-özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güç birliği yapacağı bir çatı kuruluşa ihtiyaç duyulması sebebiyle kurulan NİTAK’ın amacı Niğde ilinde tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör kuruluşlarını bir araya getirmek, tarım sektörünün sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri konusunda çalışmalar yapmak ve Niğde ilinin tarımsal, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak politika ve stratejilerin belirlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunmak olarak ifade ediliyor.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ise törendeki açıklamalarında “2 aylık Rektörlük görev sürem boyunca bu proje üzerinde bir ayı aşkın süredir çalışmalar yapmaktaydık. Bugün Niğde Tarım Konseyini kurmuş bulunmaktayız. Amacımız, kamu, sivil toplum ve özel kuruluşları tarım sektörü alanında bir araya getirecek bir çatı oluşturmaktır. Bu bağlamda Üniversitemiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odamız, kurucular kurulu olarak görev alacağız. En kısa zamanda şehrimiz özelinde bir tarım çalıştayı düzenleyerek gelecek vizyonumuzu ve stratejilerimizi belirleyeceğiz. Bu konseyin oluşumunda desteklerini esirgemeyen Niğde Valimiz Sayın Dr. Yılmaz Şimşek’e de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İmza töreni, günün anısına çekilen fotoğraf ile son buldu.

Editör: TE Bilişim