Niğde Süt Üreticileri Birliği’nin Olağan Mali Genel Kurul toplantısı Saray Düğün Salonunda yapıldı.

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

 Genel Kurulda Birlik Başkanlığı için mevcut başan Ahmet Demirkoparan ile İbrahim Aktaş ve ekipleri yarıştı. 
Toplam bin 699 delege oy kullandı. 

Genel Kurula, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Bor TSO ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç,  civar illerin birlik başkanları, ilçe ve kasaba belediye başkanları ile birlik yönetim kurulu ve denetim kurulu ve çok sayıda birlik üyesi katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marş’ımızın okunmasıyla başlayan olağan genel kurulda açılış konuşmasının Niğde Süt üreticiler Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan yaptı.
 
BİRLİĞİMİZİ KAMUOYU BENİMSEDİ
 
Demirkoparan, “Gelişen ve değişen dünya koşullarında sivil toplum kuruluşlarının önemi ve misyonu artmış bulunmaktadır. Bizlerde bu değişen dünya koşullarında üreticilerimizin hakkını savunmak için fener olup odayı aydınlatmaktansa güneş olup dünyayı aydınlatmak için bir vizyon dahilinde ilkelerimizi belirlemiş bulunmaktayız. Bizlere vermiş olduğunuz yetki çerçevesinde sizlerinde takdiridir ki birliğimiz kurumsal bir yapı kazanmıştır. Bunların somut göstergeleri de birliğimizin Niğde kamuoyunda benimsenmiş olmasıdır. Hedefimiz İç Anadolu bölgesinde süt denilince ilk akla gelen, üreticilerin sorunlarına çözüm üreten, saygın, görüşleri talep edilen ve yenilikçi bir üretici birliği olmaktır” dedi.
 
SÜTTE CİDDİ ARTIŞ VAR
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise üreticilere seslenerek: “ üreticilerin böylesine birlik içerisinde genel kurulara gelerek birliğine sahip çıkması bizleri mutlu etmiştir” dedi.
 
Akdoğan: “ Niğde’mize baktığımızda belediyesinden siyasetçisine, sivil toplum kuruluşlarından odalarımıza hep birlikte ilimizi geliştirmek için çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalar çok yakın bir gelecekte meyvelerini verecek. Yine sütle ilgili ilimizde ve ülkemizde ciddi boyutta üretim artışı olduğunu görüyoruz. Bununla ilgili ilimizde Niğdeli üreticiler sayesinde ekonomik bakımdan büyük ölçüde katkı sağlandığı bilinmektedir. İlimizde insanların yüzde 60’ı köy ve kasabalarda yaşarken bunun ters orantısı ülkemizde insanların yüzde 40’ı köy ve kasabalarda yaşarken yüzde 60’ı kentlerde yaşamaktadır. Bu bakımdan düşünülürse ilimizin omurgasını tarım ve çiftçilik oluşturmaktadır. Tüm alanlarda tarım ilimizin ekonomik kaynağıdır. Üniversite ve sanayimiz gelişirken tarım buna orantılı sizlerin sayesinde, çalışkan ve ilkeli oluşunuz sayesinde gelişmeye devam ediyor. Tabi ki bunlar yeterli değil. Talep arttıkça çalışmalarımız artması gereklidir” şeklinde konuştu.
 
ÜRETİCİ TOPLUM KALKINIR
 
İl Genel Başkanı Mahmut Peşin de konuşmalarında son yıllarda yapılan yatırımlara değinerek “bir toplumun kalkınmasının tekbir alternatifi var oda tüketici değil üretici olmasıdır. Tüketici milletler mahkûmdur. Fakat üretici toplum daima kalkınır. Üretici birlikleri temsil ettikleri toplumu desteklenmelidir.  Biz bunu ilimizde tarım platformu adı altında yaparak ilimize 900 bin dolar bir hibe kaynağının gelmesi sağlanmıştır. Ak parti hükümeti üreticileri desteklemek için diğer alanlara nazaran tarım alanını daha fazla desteklemektedir. Hükümetimiz sağladığı faiz ödemeleri ve kredileri sayesinde Niğde’de 10 milyon lira gelir elde edilmiştir. Süt desteğinde 12 milyon lira gelir sağlamıştır. Süt birliğimiz ülke genelinde 6. Sıraya yükselmiştir. Biz il özel idaresi olarak yaptığımız küçük ölçekli sulama tesisleri ile arazilerinizi daha verimli sulamanızı sağlıyoruz. Koç desteği ve kaba yem desteği ile diğer illerle rekabetinizi artırmakta büyük katkı sağlamıştır. Geçen yıl il özel idaresi kaynağıyla 844 bin tl hibe tarım müdürlüğüne para aktardık. 2015 yılının ilk döneminde yine 760 bin tl aktardık. Bu ileri ki dönemlerde artarak devam edecektir. 2014 yılında 12 bin dekar alana yonca ve mısır ekimi sağladık. Yine 2015 yılında 16 bin dekar alana yem ekimi için destek kaynağı aktarmış olacağız” diye konuştu.
 
Protokol konuşmalarının ardından CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’a, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’e, ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen’e tarıma ve üretime verdikleri desteklerden dolayı Birlik Başkanı Ahmet Demirkoparan tarafından plaket takdim edildi.
 
Konuşmalar ve hediye taktimi sonrasında seçime geçildi. 
 
Bin 713 delegenin oy kullandığı genel kurulda bin 699 geçerli oyun bin 297’sini alan  Ahmet Demirkoparan yeniden başkan seçildi. Diğer aday İbrahim Aktaş ise 402 oy aldı. 14 oy da geçersiz sayıldı.


Editör: TE Bilişim