Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü kaynaklı 25 Mart 2018 tarihli basında çıkan haberden, Yenilenebilir Enerji (YEKA) için aday bölgelerin belli olduğunu öğrendik.
 
Hatay/ERZİN, Niğde/BOR, Şanlıurfa/VİRANŞEHİR aday bölgelerdir.
 
Haberde yapılan açıklamalardan, aday alanlar için detaylı çalışmalara başlanıldığı ve aday alanlar arasından en uygun bölgeler seçilerek ihale şartnamesi hazırlanacağını öğreniyoruz.
 
Bu basın açıklaması beni endişelendirdi. Çünkü Niğde-BOR Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, 19/11/2015 tarih 29537 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 09/11/2015 tarih ve 2015/8241 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilmişti.
 
Hatta yer belirleme çalışmaları yapılmış, mera olan alan için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yaklaşık üç yıl önce ot bedeli karşılığı yer tahsisi talep edilmişti.
 
Tarım Bakanlığınca bu onay verilmediği için Sanayi Bakanlığının fiili çalışmalara başlayamadığı ifade ediliyordu.
 
Şimdi Enerji Bakanlığının bu yeni alan belirleme işi ne anlama geliyor?  Bakanlar Kurulunun Resmi Gazetede ilan edilen 2015/8241 sayılı kararı geçersiz midir?  Resmi makamların ve siyasilerin açıklamaları ile bu haber ters düşmemekte midir?
 
Bakanlar Kurulu kararı, öncesinde alan çalışmaları yapılıp değerlendirildikten sonra ilan edilmemiş midir? Ben bu durumu anlayamadım!
 
Zaman kaybedilmeden bu konu hakkındaki hassasiyet dikkate alınarak geçmişte konu ile açıklaması olan yetkililerin ve ilgililerin gerekli temasları yaparak bölgemiz için hayati bir yatırımı yine kaçırmayacaklarına inancım tamdır.
 
Başarı dileklerimle. Kamuoyunun bilgilerine sunarım.
 
Akın GÖNEN
Devlet E. Bakanı
17 - 20. Dönem Niğde Milletvekili
02.04.2018
 
Editör: TE Bilişim