Niğde Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürü Adil Demir yaptığı açıklama da  ; İşverenlerin, İstirahatli Olan Sigortalıların İşyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirimin süresinde yapılması için Kurum tarafından işverenlere e-posta gönderilecektir. E-posta gönderilebilmesi için işverenlerin e-posta adresi edinip, e-posta adreslerini kendisi ya da muhasebecileri aracılığıyla Kuruma bildirmeleri gerekmektedir.” dedi.

 

 

Adil Demir açıklamasın da ; Bilindiği üzere, E-Ödenek Programının kapsamı ve mahiyetine ilişkin hususları açıklamak ve programın işleyişi hakkında yapılması gereken iş ve işlemleri belirlemek üzere 03/08/2012 tarihli ve 2012/28 sayılı Genelge yayınlanmıştır.

 

İşverenlerin, İstirahatli Olan Sigortalıların İşyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirimin süresinde yapılması için Kurum tarafından işverenlere e-posta gönderilecektir. E-posta gönderilebilmesi için işverenlerin e-posta adresi edinip, e-posta adreslerini kendisi ya da muhasebecileri aracılığıyla Kuruma bildirmeleri gerekmektedir.

 

İşverenlerin elektronik posta adreslerini Kuruma ulaştırmaları hakkında bildirilecek son tarih 01/10/2012 olup, bu tarihe kadar 2011/50 sayılı Genelgenin çalışılmadığına dair bildirimle ilgili hükümlerinin uygulanmasına devam edilecektir” ifadesine yer verilmiştir.

 

Anılan Genelgede belirtilen son tarih 31.12.2012 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar Kurum tarafından işverenlere çalışılmadığına dair bildirimin yapılması için yazılı tebligat gönderilmeden idari para cezası uygulanmayacaktır.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim