Niğde’de üretilen patatesler 25 İlde yoksul ailelere dağıtılmak üzere sevkiyatına başlandı. Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun girişimleri ile gerçekleştirilen alımlar, Niğde’nin patates sorununa bir nebze çare olacak gibi.

 

Orhanlı Beldesinden dün 22 tır bugün de 14 tır patates sevkiyatı gerçekleştirildi.

 

Yarın yine Orhanlı’dan 10 tır patates daha alınarak K.Maraş, Gaziantep ve Kayseri illerinde yoksul ailelere ulaştırılacak.

Hedeflenen 5 bin tona yakın 1 Milyon TL bütçe ayrılan patates alımı önümüzdeki günlerde de Edikli, Konaklı, Gölcük, Alay, Kiledere, Ağcaşar ve Hasaköy’de devam edecek, 25’er kiloluk fileler halinde 25 ilde vatandaşlarımıza patates dağıtımı gerçekleştirilecek.

Alımı yapılan patateslerden yaklaşık 40 tırının da Suriyelilere dağıtımı yapılması planlanmakta.

 

Bu alımların patates fiyatlarına bir hareketlilik getirdiğini de görülüyor.

 

Niğde Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konu ile yaptığı açıklama da “ Birkaç hafta önce 10 kuruşa kadar düşmüşken bugün patatesin kilogramı 25-30 kuruş civarında taban fiyata ulaştı. Hedeflenen 5 bin tona yakın 1 Milyon TL bütçe ayrılan patates alımı önümüzdeki günlerde de Edikli, Konaklı, Gölcük, Alay, Kiledere, Ağcaşar ve Hasaköy’de devam edecek, 25’er kiloluk fileler halinde 25 ilde vatandaşlarımıza patates dağıtımı gerçekleştirilecek.

Alımı yapılan patateslerden yaklaşık 40 tırının da Suriyelilere dağıtımı yapılması planlanmakta.  Bu yıl arz-talep dengesinden dolayı patates fiyatının düşüklüğü nedeniyle sıkıntı yaşayan üreticilerimize bir nebze olsun katkı sağlanmış olmasını umuyoruz. Ancak her yıl üreticilerimizin aynı şekilde fiyat ve pazar sıkıntıları yaşamasını istemiyoruz, Niğde’de ürün çeşitliliğinin artırılması ve üreticilerin desteklenmesinin sağlanarak çiftçilerimizin sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim