Maliye Bakanlığı’nın 2015 yılı bütçesinden il özel İdarelerinin görev ve sorumluluk alanına giren hizmetlerde kullanılmak üzere İçişleri Sayın Bakanı Efkan ALA’nın onayı ile Niğde İl Özel İdaresi’ne 9 milyon lira ödenek aktarıldı.

Aktarılan ödenek ile ilgili olarak Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi birer açıklamada bulundular. 

Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer SELVİ konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, il özel idaresinin görev alanına giren hizmetlerde kullanılmak üzere 9 milyon TL ödenek geldiğini belirterek, ödenek aktarımını sağlayan Başta Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU olmak üzere tüm hükümet üyelerine teşekkür ettiler.
Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu köylerin yaşam kalitesinin hızlı bir ivmeyle yukarıya doğru gittiğini dile getirerek gelen ödenek ile birlikte Niğde ili köylerinin yaşam kalitesinin bir kat daha artacağını ifade etti. 

Milletvekili KAVAKLIOĞLU yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;

“Şüphesiz ki biz seçilirken bir söz vermiştik. Neydi O? ‘Halkımızın hizmetkarıyız.’ Bu prensiple çıktığımız yolda Ankara’da çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Gerek bakanlık nezdinde yürütülen projeler, gerek özel bütçeli kurumlar nezdinde ilimizi ilgilendiren projelerin takipçi olduk, bundan sonra da aynı azim ve gayret ile takipçisi olmaya devam edeceğiz. 
6360 Sayılı yasa ile kapanan belediyeler ile birlikte köy sayımız 131’e çıkmıştır. Bu köylerimizin yaşam kalitesini bir kat daha artıracak yeni hizmetler yapılması için Maliye Bakanlığındanilimize 9 milyon liralık ödenek  sağlanmıştır. 

Hükümetimizin köye, köylüye verdiği değer her yıl katlanarak büyüye gelmektedir. İlimiz ölçeğinde konuşacak olursak;Niğde İl Özel İdaresi kendi öz bütçesinin yanısıra KOP, KÖYDES, kalınma ajansı, çeşitli bakanlık kaynaklı fonlamalarla geçmiş yıllarda ikiye katlamış bu yılda yine bu kaynaklar ve ödeneklerle ikiye – üçe katlayacaktır.
Yerelde ödeneği kullanacak olan Sayın Valimiz Necmeddin KILIÇ’ın başında bulunduğu İl Özel idaresi personeline de yapacağı hizmetlerde başarılar diliyorum.Aktarılan ödeneğin köylümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Milletvekili Ömer SELVİ ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde köylerin altyapı çalışmalarından bahsetti. Milletvekili SELVİ, Niğde ilinin altyapısını tamamlayan bir il olduğu vurgusunu yaparak, üstyapı çalışmalarına ağırlık verdiğini dile getirdiği açıklamasında şunları kaydetti;

“Türkiye’yi geziyoruz… Çeşitli toplantılara katılıyoruz. Ülkemizin fotoğrafını görüyoruz ve Niğde İl Özel İdaresi’nin başarısı karşısında göğsümüz bir kere daha kabarıyor. 
Kaynakları etkin ve verimli kullanma konusunda gayretli çalışmaları olan il özel idaremiz köylerin temel altyapı sorunlarına çözümler üretmişlerdir. Sayın Valimizin önderliğinde emek veren idare çalışanlarımıza canı gönülden teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Hükümetimiz köylerin yaşam kalitesinin her geçen gün biraz daha ileriye taşıma gayretinde olmuş ve bundan sonra da olacaktır. Yapılagelen hizmetlere baktığımızda ilimizde tarımsal sulamada KOP, yol ve ulaşımda KÖYDES kaynaklarıyla büyük işler yapılmıştır. Henüz 2014 yılında parke kaplama alanında 400 bin metrekarenin üzerinde bir kilitli parke köylümüzün ayağına serilmiştir. Köylerde toplam parke kaplamamız 1 milyon metrekareyi geçmiştir. Niğde ölçeği için büyük rakamlardır. Bundan 10-12 sene evvel hayal edilebilecek hizmetler hükümetimiz döneminde hayat bulmuş ve köylümüzün takdirine sunulmuştur.

Gelen  ödenek ile idaremiz kendi görev ve sorumluluk alanında önemli hizmetlere imza atacak yerindelik ilkesine bağlı kalarak önceliklerine göre bu  ödeneği yatırıma dönüştürecektir. 
Aktarılan ödeneğin ilimize hayırlı olmasını en kalbi duygularımla temenni ediyor ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim