Niğde Organize Sanayi Bölgesi 12. Olağan Genel Kurulu, Niğde protokolü, sanayici-işadamlarının katılımı ile yapıldı. 


 Organize Sanayi Bölgesi 12. Olağan Genel Kurulu Müdürlüğün hizmet binası konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu,  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir'in yanı sıra çok sayıda iş adamı katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş’ın faaliyet raporunun okudu.


OSB’nin kuruluşundan bu yana en büyük yatırım hamlesinin 2014 yılında gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Altunbaş: “ yeni yatırımlarla Niğde OSB’nin alt ve üst yapısı yenilenerek sanayicilerin ve işletmelerin verimliliği artacaktır. Sanayicilerimizden katılma payı alınmadan yatırımların tamamlanabilmesi için yatırımların etap halinde tamamlanması planlanmaktadır.


Niğde OSB ve sanayicilerin durumu, konjonktürel yapı, 2014 yılı yatırım ve harcamaları, kısmen ve tamamen bedelsiz arsa tahsisi yapılamadığı gerçeği dikkate alınarak, Niğde OSB’nin çevre OSB’lerle rekabet edebilmesi önemsenerek 2014 yılında arsa satış bedelinin metrekaresi 11. 50 tl ile 30 bin lira olmasına karar verilmiştir.

Ayrıca 2014 yılında yapılması planlanan 8 milyon 582 bin 252 TL yatırım ve harcamaya karşılık yalnızca 1 milyon 600 bin katılım payı ve yönetim aidatı alınması kararlaştırılmıştır. Toplamda yatırım ve harcamaların yüzde 82’lik bölümü bölgenin kendi imkânları ile karşılanacaktır” dedi.

Kavaklıoğlu; Güneş Enerjisi konusunda ciddi yatırımlar yapılmalı


Faaliyet raporunun okunmasının ardından konuşan Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu ise: “ sanayi deyince öncelikle enerji en büyük handikaptır. OSB’lerin ucuz enerji elde etmesi ve sürdürülebilir olması çok önemli bir konudur. İlimiz Niğde’de güneş enerjisi konusunda büyük bir potansiyel sahibi. Bu konuda sanayici işadamlarımıza ben bir öneride bulunmak istiyorum. Enerji konusunda daha ciddi bir yatırım yapılarak kullanacağınız enerjiyi güneşten sağlayın” şeklinde konuştu.

Vali Kılıç; Niğde'nin gelişmesi için 3 faktör, Tarım, Turizm ve Sanayi


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, gelişim açısından üç önemli faktörden birisinin Sanayileşme olduğunun altını çizerek; “Niğde’de umut veren göğüs kabartan, iyi ki var dedirten değerler var. İyi bir üniversitemizin yanı sıra ilimizde öğünebileceğimiz bir OSB’miz var. Gerçekten iyi planlanmış, ilimize ve ülkemize faydalı ve verimli sanayi kollarından oluşan, alt ve üst yapısı düzgün, peyzaj ve arıtmasıyla çevre dostu olan, iyi işlenmiş iyi yönetilmiş ve bu yönetimi ile ilimize bir sinerji katan, diğer çalışma guruplarını tetikleyen bir OSB’miz var.

Dolayısıyla böyle bir varlığa sahip olmak ilimiz için ne kadar önemli ise bizim içinde önemli olan bu kuruluşun kongresine davet edilmek onur verici olmuştur.

İlimizde gelişmeyi üç ana başlık altında götürmek durumundayız. Bunlardan Tarımda zaten iyi konumdayız. Turizm konusunda gelişmek için çaba göstermemiz lazım. Ve son başlık ise desteklememiz gereken sanayimiz. Bu üç başlığı birbiri ile senkronize bir şekilde ortak hedeflere doğru götürmemiz gerekmektedir.

Sanayi ile ilgili olarak da OSB’yi desteklemek ve buralardaki sorunlara çözüm üretmek ve sanayimizin genişleme alanını kısa bir zaman içerisinde gerçekleştirme konusundaki OSB’nin yönetiminin var olan gayretine destek olmak bizlerin borcudur” dedi.

Niğde'nin Maden Yatakları Yenilenecek

Niğde’nin sanayisinde maden sektörünün önemli bir yer tuttuğunu belirten Vali Kılıç: “ Enerji bakanlığından Niğde’deki mevcut maden varlığının çıkarılmasını talep ettik. İlerideki kısa bir zaman diliminde de ilimizde mevcut olan devlet tarafından bilinen tüm maden yataklarının liste biçiminde harita şeklinde elimize ulaşacak. Yine yeraltındaki jeotermal kaynaklarında bir haritasını istedik. Çalışmalarımız geçtiğimiz hafta itibarıyla tamamlanmıştır. Umarım ilimize hayırlı olur. Özellikle OSB’nin çok yakınında bulunan Kumluca bölgesinde iki lokasyon noktası tespit edildi. Bu noktalardan yüksek verimde sıcak su alınabilineceği ihtimalinin olduğu ön raporda mevcuttur. Umarım yapılacak çalışmalarda arzu edilen derecede sıcak su bulunursa Niğde ve OSB jeotermal su ile ısınma şansını bulur” şeklinde konuştu.

Akdoğan; Tüm iş verenlere, iş adamlarımıza teşekkür ediyorum

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapan tüm iş adamlarımıza Niğde Belediye Başkanı olarak Niğdeliler adına teşekkür ediyorum. İlimizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkıda bulunuyorlar. İstihdam sağlıyorlar. Niğde'mizde baktığımız zaman Organize Sanayi Bölgemiz olmasa Niğde'de istihdam alanımız yok. İşsizlikte tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin, Türkiye'nin olduğu gibi Niğde'nin problemlerinden bir tanesi. Bu noktada OSB'mizin sağladığı istihdamlar önemli. 5000'e yakın bir istihdam OSB'mizde gerçekleştiriliyor. Niğde ölçeğinde ciddi bir katkı olduğunu düşünüyorum. Tüm iş verenlere, iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesine İtfaiye

Genel Kurulun hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Genel kurulumuzun Niğde'mize sanayicimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Niğde Belediyesi olarak her zaman bu güne kadar sanayicimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz genel kurulların bir tanesinde çevre yolunun Kayseri yoluna bağlantısının açılması istenmişti. İnşallah Ağustos ayının sonuna kadar yolu yeniden ulaşıma açacağız.  Diğer yandan Organize Sanayi Bölgemize itfaiye yapımı ile ilgili bir ortak çalışmamız var. İtfaiye binasını OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı yapacak. Yürütmesini ve çalıştırılmasını da Niğde Belediyesi olarak personel istihdamını da biz karşılayacağız. Organize Sanayi Bölgemize itfaiyemizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 Konuşmaların ardından denetim kurulu raporunu İlhami Sefer, tahmini bütçe raporunu ise Yönetim Kurulu Üyesi Asım Abay okudu.


Raporların okunmasının hemen ardından yönetim ve denetim kurul üyelerinin ibrazı oylanarak kabul edilen kurul toplantısı son buldu.



Editör: TE Bilişim