Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 15. Olağan Genel kurul toplantısı yapıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Birim’in aday olmadığı genel kurulda tek listenin yer aldığı seçimde Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş oldu. 

BİR YIL ARADAN SONRA MUSTAFA ALTUNBAŞ TEKRAR OSB BAŞKANI

Bir yıl önce yapılan 14. Genel Kurul ile Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Ayhan Birim, bir yıl aradan sonra kendisinden önce OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mustafa Altunbaş'a tekrar görevi iade etmiş oldu. 

Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB)Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Birim, 2016 yılı faaliyetleri ve yatırımları ile 2017 yılı hedefleri ve çalışma programı hakkında bilgi verdi.

Ülkenin ve sanayicilerin vazgeçilmezi olan OSB’ler içerisinde Niğde OSB’nin saygın bir yere sahip olduğunu ifade eden Birim: “2017 Yılı hedeflerimiz 5,5 mW GES tesisinin tamamlanması, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu alacaklarımızın Bakanlık tarafından ödenmesinin sağlanması, 2 tevsi 1. alanın parselasyon ve tescil işlemlerinin tamamlanması, 2. tevsi 2. alanın imar planın tamamlanması, tevsi alanlarda oluşacak parsellere yeni tesislerin yapılması için yatırımcılara OSB’nin avantajlarının tanıtımının yapılması, İlimizin güvenli yatırım yeri olduğunun diğer illerdeki yatırımcılara anlatılması, 21 ildeki cazibe merkezlerinin OSB’lere verdirdiği kayıpların yetkili mercilere ısrarla iletilmesi, Niğde’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Niğde - Ankara otoyolunun tamamlanması ve havaalanı yapılması talebimizin her platformda takip edilmesi öncelikli hedefimizdir.” dedi.

Birim konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Niğde OSB olarak OSB camiasını yönlendirme, tüm OSB’leri ilgilendiren sorunları ve engelleri dillendirme ve çözümleri için bizzat mücadele etme çabalarımızın sadece 2017 yılı için olmadığını, 2023 hedeflerine uygun olarak sürdürüleceğini, çalışmalarımızın ve yatırımlarımızın artarak devam edeceğini, Niğde OSB’nin kararlı ve istikrarlı duruşunun korunacağını beyan ediyoruz. Saygın bir OSB oluşturmak için bilgi ve birikimlerimizi değerlendirmek istediğimizi, 2023 hedeflerine hep beraber koşmayı hedeflediğimizi de bildirerek, devam eden yatırımlarımızı tamamlamak, özellikle Niğde OSB katılımcılarının ortak malı olan 5,5 mW DC kapasiteli GES tesisinin üretime başladığını görmek, bu haliyle siz değerli katılımcılarımıza armağan etmek, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'ndan doğan alacağımızı tahsil etmek ve elektrik kayıp - kaçak davasını sonuçlandırmak için bu onurlu göreve bir kez daha talip olduğumuzu bildiriyoruz."

NİĞDE OSB YENİ YÖNETİMİ ŞÖYLE OLUŞTU

YÖNETİM KURULU BAŞKANI ; 
Mustafa ALTUNBAŞ


YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
1 - Şevket KATIRCIOĞLU  1 -  Emre KARADENİZ
2 - Mustafa ALTUNBAŞ      2 - Bülent KEÇECİ
3 -  Arif ARI                          3 - Oğün SONGÜR
4 - Asım ABAY                    4 - Mustafa KARADAL
5 Bünyamin DEMİRBİLEK  5 - Ümit GÜNEŞ

DENETİM KURULU ASIL ÜYELERİ DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
1 -  A. Ayhan BİRİM            1 - Ali DOĞAN
2 - Aytekin TURCAN           2 - Muzaffer ÖZKAL OSBÜK

ASIL TEMSİLCİSİ OSBÜK YEDEK TEMSİLCİSİ
1 - Mehmet DOĞANLAR 1 - Zafer UYANIK
2 - Ruhi TOM                   2 - Ahmet BALOĞLU



 
Editör: TE Bilişim