Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat TÜRKMEN;  Niğde de genel olarak yapılan organik tarımın 24.620 dekar alanda yapıldığını açıklayan Türkmen, 427 Çiftçinin organik tarım ile uğraştığını ve yıllık 33.310 Ton organik Ürün üretildiğini belirtti. Niğde de 10.580 dekar alanda organik Elma üretimi yapıldığını dile getirerek, ilde en çok üretilen organik tarım ürününün Elma olduğunu söyledi.

2015 yılı TUİK verilerine göre Türkiye genelinde organik tarım yöntemi ile üretilen ürün miktarına göre  Niğde’nin  10. sırada olduğunu söyleyen Türkmen,  Niğde ikliminin ve topraklarının  tarıma elverişli olduğunu dile getirdi.

Niğde Patates üretiminde Türkiye de birinci sırada, Elma üretiminde  ikinci sırada, Lahana, Kuru Fasulye ve bir çok üründe üst sıralarda   yer aldığını belirten Türkmen, bu tarımsal potansiyellerimizi daha da geliştirilerek yaygınlaştırma çalışmaları içerisinde olduklarını dile getirdi. Türkmen "İlimizde en fazla üretilen organik ürünlerin içerisinde  Elma birinci sırada yer alıyor. Bunun dışında; Armut, Şeftali, Üzüm, Kiraz, Vişne, Kayısı ve bir çok meyve ürünlerinde ilimizde organik Meyve ürünü üretiminin yanı sıra  Domates başta olmak üzere çeşitli sebze ürünleri ve muhtelif tarla bitkileri ürünlerinde organik ürünler üretilmektedir. İlimizde organik ürün miktarının daha da artırılması için eğitim çalışmalarımızın yanında, sertifikasyon kuruluşlarıyla irtibat halinde ilimizde üretilen bu ürünlerin yurt dışına satışını kolaylaştırmak veya yurt içinde bu ürünün organik tarımsal ürünlerin daha fazla pazarlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Organik tarım için çiftçilere Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl toplam 453.000TL tutarında destek verdiklerini ve bu destek miktarının 2016 yılı itibariyle dekar başına Meyve Bahçelerinde 70 TL, Tarla Bitkilerinde kategoriye göre değişmekle birlikte  10TL - 100 TL ve Arılı Kovanda 10 TL olarak uygulanacaktır. dedi.

 
Editör: TE Bilişim