Geçtiğimiz gün Niğde'nin bazı yerlerinde  etkili olan dolu yağışının ardından bugün akşam saatlerinde de Hasaköy, Tırhan, Ağcaşar, Alay köyleri ile Gölcük kasabasında yağan şiddetli dolu nedeniyle ekili alanlar büyük zarar gördü. 

Haber: Selim GÖKEL

Çifçilerin buğday, Patates, Fasülye gibi ekili alanların büyük bölümünün zarar gördüğü öğrenildi. 


Niğde 25. Dönem MHP Milletvekili Vedat Bayram ve CHP Niğde İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Yılmaz  sitemize açıklamalarda bulundu. 

25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ VEDAT BAYRAM; "ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ERTELENMELİ"

Niğde 25. Dönem MHP Milletvekili Vedat Bayram, oluşan felaketten dolayı üzüntülerini belirtirken, İktidarın bir önceki hafta meydana gelen dolu ve selden dolayı zarar gören çiftçinin yanında olmadığını, zararın tanzimi ve çiftçilerin dertlerini dinleme gibi konuları dert etmediklerini, bugün meydana gelen felaketin daha büyük boyutlarda olduğunu çiftçlerin büyük zarara uğradığını  hükümetin zararları tespit edip çiftçilere borçlarının ertelenmesi ve yeni borçlandırılması yapılması konusunda yardımcı olması gerektiğini belirtti.

İL GENEL MECLİS ÜYESİ RASİM YILMAZ; 2090 SAYILI AFET KANUNU İŞLETİLMELİDİR

İl Genel Meclis Üyesi  Rasim Yılmaz ise bugün meydana gelen dolu felaketinde buğday, parates, fasülye başta olmak üzere ekili alanların yaklaşık 70'i büyük zarar görmüştür. Dolunun zarar verdiği yerler Niğde'nin en büyük tarımının yapıldığı Misli Ovası'nın ortasıdır.  Hükümetin aniden yağan bu dolu karşısında acilen bir dizi tedbir alması gerekmektedir. Bunların başında 2090 sayılı Tabiİ Afetlerden Zarar Gören Çiftçiler hakkındaki kanunun işletilmesi gelmektedir. Çiftçinin yeni ekimden dolayı oluşan Ziraat Bankası borçlarının faizsiz ertelenmesi, Çifçilerin yeniden ekim yapabilmesi için Tohum temini konusunda Tarım Kredi Kooperatiflerinin aracılığı ile sezon sonuna ödemeli tohum temini acil olarak güdeme alınması gerekmektedir" dedi. 

Niğde'nin bir çok köyünde doludan zarar gören çiftççiler  Borhaber.net sitemizi arayarak  felaketten gördükleri zararları anlattılar. Bir an önce yetkililerin harekete geçmesini talep ettiler. 




 
Editör: TE Bilişim