Tanıtım Haber


Yüz yılı aşkın lastik sektöründe faaliyet gösteren Michelin’in soğuk lastik kaplamada en son teknoloji ile dünya standartlarında üretim yapan Michelin Recamic tesisini Gözüküçükler Oto Lastikçilik Niğde’de hizmete soktu.

Yıllarca 
Bor ilçesinde her türlü marka lastik satışı ve sonrası hizmetler ile soğuk ve sıcak kaplama sektöründe faaliyet gösteren Gözüküçükler Lastik  Sıcak Soğuk Kaplama firması şimdi de Niğde’de Dünya markası olan Michelin  Recamic Lastik Kaplama tesisi kurdu.

GÖZÜKÜÇÜKLER MİCHELİN BAYİİ...

RECAMİC OTO LASTİK KAPLAMA NİĞDE'DE 


Niğde – Kayseri yolu Keresteciler sitesi karşısında geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçen, Türkiye’de  sadece 9 tanedaha bulunan kaplama tesisinde Avrupa Standartlarına uygun Regülasyon R-109 imalat onay belgeli kaplama lastikleri üretiliyor.


Michelin kış çözümleri kara kışa meydan okuyor

Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, ileri teknolojili lastikleri sayesinde kış aylarındaki zorlu yol koşullarında da sürücülerin en büyük yardımcısı oluyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte yıl boyunca kullanılan lastikler, soğuk havanın etkisiyle esnekliklerini kaybediyor. Esnekliğini kaybeden lastik yola tutunma kabiliyetini yitirerek araç kontrolünü zorlaştırıyor. Michelin’in kış lastikleri Alpin 5 ve kış sertifikalı ilk yaz lastiği Crossclimate, karla kaplı zeminin yanı sıra ıslak ve kuru zeminde de sağladığı yol tutuşu ve çekiş gücüyle sürücülere maksimum performans sağlıyor.


Kış lastiği takmayana 519 TL ceza


2012 yılından itibaren uygulanmaya başlanan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu ve tüketicilerin kış lastiği konusunda günden güne bilinçlenmesiyle ile kış lastiği kullanım oranı yüzde 35’e ulaştı. 1 Aralık 2015 - 1 Nisan 2016 tarihleri arasında 4 ay sürecek olan uygulamada, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü ticari araçlara kış lastiği kullanılması zorunlu haline getirildi. Kış lastiği kullanmayan araçlar ise 519 TL ceza alacak. 1 Ocak 2016 itibariyle ise ceza 602 TL olacak.


Michelin’den kış mevsimine özel öneriler


MICHELIN Total Performance Stratejisi ile tek bir lastikle en yüksek güvenlik, performans ve uzun ömür sunmaya odaklanan Michelin, kışın araçlarıyla seyreden sürücülere güvenlik önerilerini sıralıyor:


  • Karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyir edin. Kışın lastiğin yol tutuşu normal hava şartlarına göre daha düşüktür.
  • Otomobilinizi donatacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin.
  • Lastik hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin.
  • Güvenliğiniz için, aracınıza uygun ebatlar seçin. Jant genişliğinizi değiştirmeyi düşündüğünüz taktirde önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.
  • Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyir etmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.


MICHELIN Alpin 5


Alpin 5, üzerindeki sırt deseni zemindeki karın lastik tarafından daha iyi kavranması ve kızaklamaya karşı direnç sağlayan “krayemer” etkisi ile eski jenerasyondan ayrılıyor. Diş derinliği, çok yönlü lastik tasarımı ve daha fazla sayıda sırt bloğu ve kanalları sayesinde eski jenerasyondan yüzde 17 daha fazla kavrama oranına sahip Alpin 5, karlı zemin üzerinde iz oluşturarak, ıslak zeminde ise lateral kanalları sayesinde suyu boşaltarak, kızaklamaya karşı direnç geliştiriyor. Michelin Crossclimate ise kuru zeminde, birçok rakibi ile kıyaslandığında sunduğu çok daha düşük fren mesafesi, ıslak zemin fren performans testlerinden aldığı “A” derecesi ve kış şartları testlerindeki başarısının sembolü olarak sahip olduğu 3PMSF işareti ile, sürücülerin gönlünü fethediyor.


Kısaca MICHELIN CrossClimate


3PMSF işaretli kış sertifikalı ilk yaz lastiği’ MICHELIN CrossClimate, kış şartlarında güvenle seyahat edilmesini sağlıyor. Hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştirerek sürücülere alışılmışın dışında bir deneyim sunan Michelin CrossClimate, teknolojisi ile sürücülere hem dört mevsim güvenlik hem de hareket kabiliyeti sunuyor.


CrossClimate’ın oldukça esnek kauçuk yapısı; kuru, ıslak, karlı zemin üzerinde lastiğin en ufak pürüze bile tutunmasını sağlayarak yol tutuş kabiliyetini artırıyor. Özel hamur karışımı, ısı oluşumunu azaltarak lastiğin enerji verimliliğini optimize ederken lastik karışımına eklenen yeni nesil silika sayesinde yakıt verimliliğini de artırıyor.


Kış lastikleri neden bu kadar önemli?

Michelin Ar-Ge mühendislerinin yaptığı test ve analizler, hava sıcaklığının 7 derecenin altında olduğu ıslak bir zeminde 80 km/s hızla ilerleyen bir otomobilin tamamen durabilmek için yaz lastiğiyle 40 metreye ihtiyaç duyduğunu ortaya koyuyor. Oysa kış lastiği, aynı koşullardaki zeminde 34 metrede tamamen durabiliyor. Aradaki 6 metrelik fark, tehlike anında hayati öneme sahip olabilir. Zemin şartları ağırlaştığında kış lastiklerinin etkisi daha da belirginleşiyor. Karlı zeminde 50 km/s’yle ilerleyen yaz lastikli bir araç ancak 63 metrede durabilirken, aynı özelliklerdeki kış lastikli araç tam 31 metre önce durabiliyor.



GÖZÜKÜÇÜKLER OTO LASTİK MİCHELİN RECACİM KAPLAMA FABRİKASI NİĞDE'DE AÇILDI.... TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim