Ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlar sonrasında yangına müdahale için kullanılacak malzemeler fırsatçıların ilgi odağı oldu. Artan fahiş fiyatların önüne geçilemeyince konuya bakanlık dahi el atmıştı. Bazı bölgelerde 250 TL'ye satılan yangın tüplerinin fiyatları 450 TL'ye yangında kullanılacak eldiven, 10 TL'den 25 TL'ye kısa sürede çıktı.

Niğde'de bu işi yapan Güven Çetintürk'e son gelişmeleri sorduk. Çetintürk, Niğdeli esnafın fırsatçı olmadığını ve olmaması gerektiğine vurgu yaparak, yangın söndürme malzemelerine asla fahiş fiyatlarda zam yapmadıklarını söyledi. Gelen cüzi zamların da hammadde fiyat artışından kaynaklandığını belirten Çetintürk, bu cüzi zamların da 10 ile 20 TL'yi geçmediğinin altını çizdi.

Çetintürk "Apartmanlardan bize talep neredeyse hiç yok. Çünkü insanların çoğu hayatlarında hiç yangın ile karşı karşıya kalmadıkları için yangın söndürme cihazlarını gereksiz bir araç olarak görüyor. Binaların yangından korunması ile alakalı bir yönetmelik de var aslında. Bu yönetmelikte binalar, iskan ve ruhsat aşamalarında belli bir metrekareye kadar yangın söndürme cihazı bulundurmak zorundadırlar. Ancak bir mahallede yangın çıkana kadar maalesef bu cihazlara vatandaşlarımız pek önem vermiyor. Biz halk olarak maalesef mahallede yangın çıktıktan sonra yangın tüplerini dolduruyoruz" şeklinde konuştu.

Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi” Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi”

Yangın söndürme cihazlarına son derece ucuza sahip olunabileceğini aktaran Çetintürk "Yangın söndürme cihazına sahip apartmanların 4 yılda bir bu cihazların içindeki tozu değiştirmesi gerekiyor. Bu cihazların 2 yıl garantisi bulunuyor.  Çetintürk, Sözlerini şöyle noktaladı: "Yangın söndürme cihazı, insanın bir yangın esnasındaki en büyük silahı. Bu her zaman dolu olmalı. Hayati bir mesele olduğunu asla unutmamalıyız ve en kötü senaryolara her zaman hazırlıklı olmak zorundayız."

Editör: TE Bilişim