Müsiad Niğde Temsilciliği kurulduğu günden bu yana birçok faaliyete imza attı. Şimdi de bir köyde açtığı girişimcilik kursu ile ilke imza attı.

Ulukışla’nın Kılan köyünde açılan girişimcilik kursuna birçok kişi başvurarak eğitim almaya başladı. Açılışta bir konuşma yapan Müsiad Niğde Başkanı Hüsamettin Gümüştepe şu ifadeleri kullandı; 

‘’Müsiad Niğde ve Kosgebin birlikte açmış olduğu Uygulamalı girişimcilik kursuna hoş geldiniz,Öncelikle şu günler ülkemiz zor bir süreçten geçiyor ve hergün yeni bir şehit haberiyle uyanıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine büyük sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum ve inşallah bir daha bu acıları Allah’ım yaşatmaz.

Müsiad 5 Mayıs 1990 yılında Erol Yarar beyin liderliğinde toplam 12 kişiyle kurulan bir dernektir.5 Mayıs 2015 tarihinde ise 25. Yılımızı kutlamanın sevincini yaşıyoruz.Bu geçen 25 yıl içerisinde 12 kişiyle başlayan serüven yaklaşık 12.000 üye,Yurtiçinde 86 irtibat noktası ,72 ülkede 176 noktada şube ve temsilcilikler açılarak çok büyük bir büyüme göstermiştir.

Dernekler ne kadar büyük olurlarsa o kadar söz sahibi olurlar, Biz Müsiad olarak bütün şartları zorlayarak siz değerli kursiyerlerimize yardımcı olmaya çalışacağız.Benim sizlere tavsiyem aldığınız belgelerin sadece belge olarak kalmamasıdır ve bu belgeleri faaliyete geçirmenizdir.

Sizlere şöyle bir örnek vermek istiyorum; Eskiden su motorları vardı ve çalışmadan önce benzin dökülür çalıştırılır daha sonra gaza geçilir ve normal rölantide gazla çalışmaya devam eder suyu çekerdi. Sizlerde iş yapma isteği ve iş yapacak ışık var ben görüyorum,Bu kursumuzda bu işin benzini olur ve inşallah benzini aldıktan sonra yolunuza yolunuza devam edersiniz ve en iyi yerlere gelirsiniz.

Sizlere bir önerimde kendi aranızda grup oluşturmanız ,istişare yapmanız ve ortaya projeler çıkarmanızdır.Projelerinizi hazırladığınız zaman biz Müsiad olarak sizlere her konuda destek vermeye hazırız.

Müsiad hep ilkleri yapmıştır ve bu kursta ilk köyde açılan uygulamalı girişimcilik kursu  olarak Türkiye’de bir ilk olmuştur ve Niğde’mizin güzel ilçesi Ulukışla’nın şirin köyü Kılan bu sayede ismini tüm Türkiye’ye duyuracaktır.

Birde sizlerin huzurunda bu kursu açmamıza vesile olan ve bu kursun açılması için hem maddi hem manevi desteklerini hem siz kursiyerlerden, hem kurs hocamızdan, hem de bizlerden esirgemeyen ve kursun açılması için çok çaba sarf eden sizlerinde hemşehrisi olan  Müsiad Niğde üyemiz Sayın Hakkı Sayar beye çok teşekkür ediyorum ve sözlerimi burada noktalıyorum’’ dedi

Daha sonra girişimcilik kursunun ilk eğitim konuşması Niğde Kosgeb Müdürü Mehmet Haşim Karaman tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim