Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ; İlimizde yeterince kurbanlık hayvan var” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN beraberinde İl Müdür Yardımcısı Saadettin Yılmaz ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Süleyman Uğurlu ile birlikte yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Canlı Hayvan Pazarı'nda incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Türkmen " Hayvan Pazarı ve kurbanlık hayvan satış yerleri için Kurban Bayramına kadar ve bayram süresince veteriner hekimlerin görevlendirildiğini ve görevlendirilen hekimler tarafından pazara ve satış yerlerine gelen kurbanlıkların veteriner sağlık raporunu, nakil belgesini, küpelerini, hastalık durumlarını, ateşli olup olmadıklarını, Tüylerin karışık ve mat olması durumu, Bakışların ve dış görünüm durumu, Pis kokulu ishal ve burun akıntısı olması durumu, Vücudun herhangi bir yerinde şişliklerin olması hastalık belirtisi, zayıflık durumlarını, çok genç ve etlerinin olgunlaşma durumlarını, ve gebe olup olmadıklarını Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olması gibi konuları kontrol ediyorlar.

Niğde ilimizde bu sene yeterinde kurbanlık hayvan bulunduğuna dikkat çeken Türkmen; ilimizde yaklaşık olarak 100 Bin adet Küçük Baş kurbanlık hayvan ve yaklaşık 6 Bin civarında da Büyük Baş kurbanlık hayvan bulunmaktadır. İlimize küçükbaş kurbanlıkların serbest piyasa Pazar fiyatlarında canlı ve karkaz ağırlığına göre değişmekle birlikte 400 ile 800 TL civarında olduğu, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ise hayvanların canlı ve karkas ağırlığına göre 3.500 TL ile 8.000 TL aralığında seyrettiği ve büyükbaş hayvanlarda kişi başı ortalama fiyatlarında 800 – 1.200 TL aralığında gerçekleştiğini ifade etti.

Ayrıca Kurban Bayramı boyunca da gerek İl Müdürlüğümüz gerekse de İlçe Müdürlüklerimiz nöbetçi Veteriner Hekimler hizmet verecekler. İl Müdürlüğü olarak amacımız gerek satıcıların gerekse alıcıların sağlıklı bir alış veriş yapmalarının sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızdan ricamız kurbanlık hayvanları bir canlı olduğunu idrak ederek eziyet etmeden dini vecibelerini yerine getirmeleridir" dedi.



http://www.borhaber.net/ekonomi/nigde-kurban-pazarinda-incelemeler-h17841.html

Posted by Bor Haber on 9 Eylül 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim