Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 13. Etap Ekonomik Yatırımlar kapsamında Türkiye genelinde yapılan proje başvurularında ilimiz Niğde en yüksek hibeyi almaya hak kazanarak birinci oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “İlimiz Niğde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 13. Etap Ekonomik Yatırımlar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan 160 proje için 57 milyon 908 bin 629 TL hibe almaya hak kazandı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca kabul edilen 160 projenin toplam maliyetinin 122 milyon 17 bin 888 TL olduğunun altını çizen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “Projelerden 114 adedi çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi 25 adedi tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, 8 adedi bitkisel ürün işleme, paketleme ve depolama tesisi, 7 adedi soğuk hava deposu, 2 adedi çelik silo, 2 adedi hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işleme tesisi ve 2 adedi ise hayvansal ürün işleme, paketleme ve depolama tesisidir” dedi.

Toplam maliyeti 122 milyon 17 bin 888 TL olan projelere alınan 57 milyon 908 bin 629 TL hibe ile Türkiye genelinde Niğde’nin birinci sırada olduğunu belirten Vali Şimşek, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kabul edilen projelerin hazırlanmasından uygulanma safhasına kadar emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kabul edilen 160 projenin Niğde’mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Tarımın sadece ekonomik bir sektör olmadığını vurgulayan Vali Şimşek; “Tarım aynı zamanda, sosyal ve kültürel yönü olan, istihdam açısından da önemli bir sektördür. Ayrıca toplumların beslenme ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için sürekli geliştirilmesi gereken bir sektördür. Ekonomisinin tarıma dayalı olması nedeni ile Niğde’yi tarımsal anlamda hak ettiği yere getirmeliyiz. İlimizin kalkınması, tarımın, sanayinin ve turizmin ortaklaşa geliştirilmesi ile olacaktır. Valilik olarak bizde gerek turizm alanında gerekse Niğde ekonomisinin can damarı olan tarım ve tarıma dayalı sektörlerle ilgili projelere, tarımsal, bitkisel, hayvansal çalışmalar yapan tüm kesimlere destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kabul edilen projelerin ve projelere verilen hibe desteğinin ilimiz ekonomisine büyük katkısı olacağını belirten Vali Şimşek; “Hepimizin bildiği üzere ilimiz ekonomisinin büyük bir ölçeği tarıma dayalıdır. Fakat bir şehrin tarım şehri olarak ifade edilmesi potansiyelinin sadece bundan ibaret olduğu algısına neden olmamalıdır. Çok iyi bilinmelidir ki; ilimiz, sahip olduğu turizm potansiyelinden dolayı tarım şehri olabileceği gibi bununla birlikte bir turizm şehri olma potansiyeline de sahiptir. Bu nedenle önümüzdeki süreçte hedefimiz tarım projeleri üretmek olduğu kadar turizmi geliştirmeye, tetiklemeye yönelik projeleri de üretmek olacaktır. Niğde’nin bu projelerin uygulamaya konulması bakımından mükemmel bir kapasiteye sahip olduğu kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim