Türkmen, Niğde’nin Ulukışla İlçesine bağlı Darboğaz Köyünde bulunan kiraz bahçelerini dolu vurduğunu hatırlatarak: “Geçen yıllarda meydana gelen don ve dolu afetlerinden sonra bu yıl Ulukışla ilçesinde meydana gelen dolu afetine rağmen kirazda bu yıl sadece yüzde 30 verim kaybı yaşayabiliriz. Bu yıl kirazda yüzde 60 ile yüzde 70’lerde bir verimimiz var. Darboğaz’da meydana gelen dolu afeti nedeniyle bu yıl ki verimimiz biraz düştü. Ulukışla ilçemizde dolu afeti yaşanmasaydı bu yıl kirazda yüzde 90 veya yüzde 100’lerde verim almış olacaktık” dedi.

Türkmen; “ her yıl meydana gelebilecek ve yaşanabilecek olan don ve dolu afetleri nedeniyle çiftçilerimiz TARSİM sigortasının önemi bir kez daha görülmüş oldu. Üreticilerimizin kesinlikle sigorta yaptırması gerek. Birçok üreticimiz sigorta yaptırdık diyor ama onlarda kredi çektikleri için mecbur kalıp yaptırdıkları zorunlu tarım sigortasıdır. Dolu bir TARSİM ve tarım sigortası kapsamındadır.

Çiftçilerimiz TARSİM’e sigorta yaptırmaları çiftçilerimizin zararına değil çiftçilerimizin yararına ve karınadır. Ayrıca kiraz bahçelerinin üzerine file çekebilirler. File sistemi hem gölgeleme , güneş yanıklarına karşı korumuş olduğu gibi meydana gelebilecek doluya karşıda korumuş oluyor” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim