Niğde Belediye Başkanlığının projelerinden olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi TOKİ işbirliğiyle tam gaz ilerlemeye devam ediyor. Proje kapsamında bir yandan binalar yükselirken, diğer yandan da yeni alanların ihaleleri yapılıyor.

TOKİ Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret etti. Hak sahipleriyle de görüşmeler yapan Konyalıoğlu; "TOKİ neyi taahhüt etmişse yapar, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi hız kesmeden devam ediyor"  dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk yapılan ihale sonucu ilgili firma inşaatlarını yapımını sürdürürken, yeni yapılan ihaleler için yer teslimi amaçlı yıkım işlemleri de başlatıldı. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde yer alan hak sahiplerinin mağdur olamaması içinde Niğde Belediyesi meclisinin aldığı karar ile kira yardımında bulunulacak.

Temmuz ayı içerisinde  860 konut sosyal donatı okul ve cami ihaleleri gerçekleşti

Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve Efendibey Mahallesi Muhtarı Tevfik Özbek ile birlikte Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan TOKİ Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu; "Öncelikle Niğdeli hemşerilerimize yeni müjdelerle geldik. Zaten yerel yönetim Belediye Başkanımız Faruk bey Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa bey'e teşekkür etmek istiyorum. İdaremize tam bir senkronizasyon halinde projelerimizi hızla devam ettiriyoruz. İlk etap 702 konut ihalemizi yapmıştık. İnşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüklenicimizde hedeflediği hızda inşaatlara devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreği sıralarında teslim edilebilir duruma gelecek diye umut ediyoruz. Bunun dışında Temmuz ayı içerisinde  860 civarında konut sosyal donatı okul ve cami ihalelerimizi gerçekleştirdik. Bundan sonra ki ihalelerimizi de peyder  pey devam ettireceğiz" dedi.

7 Eylül tarihinde de 764 konut ihale edilecek

TOKİ Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu; "7 Eylül tarihinde de 764 konutumuz ihale edilecek. Burası artık Niğde'nin inşallah kent merkezi haline gelecek. Bunun dışında bir sonra ki hedefimiz burada öncelikle olarak alt yapı ve yol imalatıyla ilgili bir ihale biran önce başlamamız gerektiğini zaten biliyorduk onu hızlandıracağız. Akabinde de zaten konutlarımızla birlikte sosyal donatımız inşallah imam hatip lisemizin yeri değişecek tasarıma göre onu da ihale etmeyi planlıyoruz. İlk öğretim okulumuz ve imam hatip lisemizi yapacağız ve sosyal donatılarıyla bütüncül bir kent merkezi haline getireceğiz sadece konutlar değil biz Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak Sayın Başbakanımız talimatları kurum Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan'ın bize verdiği direktifler doğrultusunda artık sadece mekansal dönüşüm değil, kaliteyi ve sosyal dönüşümü sağlayıcı sürecide birlikte ilerletiyoruz. Bu çok önemli kurum başkanımızda yakın zamanda buraya gelecek. Daha önce geldi yerinde bizzat inceledi. Malzeme kalitesine ve işçiliğini de çok önemsiyoruz. Sadece burası kentsel dönüşümdür babında değerlendirerek kalitenin minimize edilmesi gibi kesinlikle söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

Niğde'nin hizmetinde olmaya devam edeceğiz

TOKİ Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu; "Vatandaşımızın en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Burada arkadaşlarımızla görüştüğümüz üzere idaremizin şuana kadar zaten kentsel dönüşüm projelerinde herhangi bir kar amacı gütmediği gibi şuana kadar yaptığımız imalatlar ve hak ediş ödemeleri karşılığında buradan bir geri dönüş söz konusu değil. Bizim amacımız yeter ki Niğde gerçekten araziyi gezerken de gördük son derece sağlıksız koşullarda yaşayan insanlarımız var ve insanlarımız buna layık olmadığını daha iyiye layık olduğunu düşündüğümüz için yerel yönetimler ve bizler bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir kar güdüsüyle hareket etmiyoruz. Umarım kalitemizde beklenildiği gibi sonuçlanır ve umarım Niğde yeni bir kent merkezine kavuşur sosyal donatısıyla yollarıyla yeşil alanlarıyla insanlarımızın mühendislik hizmeti almış deprem riskinden uzak yeni yaşam alanlarına kavuşmasını arzu ediyoruz. Sayın Valimizi de ziyaret ettik.  Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son derece duyarlı bir kişi. Sayın Belediye Başkanımız ve ekibine de buradan teşekkür etmek istiyorum. Dolayısıyla biz yeni dönemde yeni ihaleleriyle, yeni ihale paketlerimizle Niğde'nin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

http://www.borhaber.net/ekonomi/nigde-kentsel-donusum-alaninda-inceleme-h17644.html

Posted by Bor Haber on 17 Ağustos 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim