Elektrik dağıtım şirketlerinin Özelleştirilmesinin ardından elektrik faturalarına yansıyan kayıp enerji bedeli, kaçak enerji bedeli ve sayaç bakım bedeli derken şimdide Niğde’de bulunan MEDAŞ elektrik dağıtım şirketi, Niğdelileri karanlığa mahkûm etti.


Elektrik dağıtım şirketine tepkilerini dile getiren Niğde Dere Mahallesi sakinleri ve mahalle muhtarı Eyüp Aktaş; Medaş’ın geçtiğimiz günlerde okul bahçeleri ve camii avlusunda bulunan aydınlatma direklerinin gereksiz olduğunu savunarak yerlerinden söktüğünü iddia etti.

Aktaş; Bununla yetinmeyen elektrik şirketi şimdi de tasarrufa gitme bahanesiyle mahalle aralarında bulunan aydınlatmaların elektriğini kesti diye konuştu.

MEDAŞ elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin, birçok mahallenin aydınlatma direklerine giden elektrik kablolarını kesmesine tepki gösteren mahalle sakinleri bir araya gelerek Niğdeli vatandaşların bu olaylara neden tepkisiz kaldığını merak ettiklerini, bu duruma yetkililerin biran önce çare bulması gerektiğini belirterek, akşam saatlerinde karanlık nedeni ile sokağa dahi çıkamadıklarını söyledi.

Dere mahallesi muhtarı Eyüp Aktaş; herkes birer vergi mükellefidir, bizde vergimizi her vatandaş gibi veriyoruz o halde aydınlatmalarımızı neden söküyorlar? Neden Niğde’yi karanlığa gömdüler? Mahalle sakinleri bu durumdan oldukça tedirgin, kış aylarında güneş erken batıyor ve mahalledeki dar sokaklar zindan gibi karanlık oluyor, biz mahalleli olarak gasp ve kapkaç olaylarının artmasından oldukça çekinmekteyiz bu nedenle sokağa çıkmaya korkuyoruz diye konuştu.

MEDAŞ HABERLERİ TIKLAYIN  :

Devlet Ahır yaptı… Medaş Elektriğini vermedi

Elektrik Borçları Yüzünden Medaş Trafoları Söktü


Bu toplumsal bir afettir…

BOR’da Elektrik Kesintileri Bıktırdı


Niğde'nin en önemli sorununa Bursa'dan çözüm...




Editör: TE Bilişim