Niğde Valiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen Milli İstihdam Seferberliği 2. tanıtım toplantısı Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığında gerçekleştirildi. Niğde'de Vali Yılmaz Şimşek, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'na üye işveren sayısı başına 1,3 kişi istihdam sağlayarak, İç Anadolu bölgesinde ilk 8 ayda şampiyon olduklarını söyledi.

Toplantıya, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül, SGK İl Müdürü Mustafa Aydoğdu, KOSGEB yetkileri, iş adamları ve işveren temsilcileri katıldılar.

Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 2017 yılı Şubat ayında başlatılan "Milli İstihdam Seferberliği" sayesinde 1 Milyon 257 249 kişi iş imkânına kavuştuğunu belirterek; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ülkemizde, işe yerleştirme rekoru kırıldığını söyledi.

Niğde’nin de bu kapsamda başarılı bir performans sergilediğini belirten Vali Şimşek konuşmasına şu şekilde devam etti; “ Niğde ‘de 1.147 vatandaşımız İşbaşı Eğitim Programından yararlandırılarak hem Özel Sektör işverenlerine destek olunmuş, hem de iş tecrübesi olmayan işsizlerin iş başı yapmaları sağlanmıştır. Ayrıca, aynı süre içerisinde 326 vatandaşımız Meslek Edindirme Kurslarından yararlandırılarak bir meslek sahibi olmaları sağlanmıştır. Bununla birlikte 144 vatandaşımız da Girişimcilik Eğitim Programından yararlandırılarak kendi işini kurmalarına imkân verilmiştir. Yine 1.972 kişiye, geçici süre uğradıkları gelir kayıplarını telafi etmek maksadıyla, İşsizlik Ödeneği ödemesi yapılmıştır.  Bu çerçevede; 2017 yılı içerisinde İŞKUR İl Müdürlüğümüz 3.886 kişiyi özel sektörde işe yerleştirmiştir. Buna ek olarak, farklı TYP programlardan 2.579 kişiyi istifade etmiştir.  Ve toplamda ilimiz genelinde 6.465 kişi işe yerleştirilmiştir.”

Niğde’de kurumlar ve özel sektörün bu konuya gereken hassasiyeti gösterdiğine dikkat çeken Vali Yılmaz Şimşek; “Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odasına üye işveren sayısı başına 1,3 kişi ilave istihdam sağlayarak, İç Anadolu bölgesinde, ilk 8 ayda istihdam şampiyonu olmuştur. Bu vesileyle, bu başarıda payı olan tüm kamu/özel kurum ve kuruluşlarımızı ve siz değerli işadamlarımızı ve sanayicilerimizi kutluyorum “ dedi.

Toplantıda Niğde Ticaret Odası Şevket Katırcıoğlu da, istihdam konusunda Niğde olarak başarılı bir performans gerçekleştirdiklerini belirterek, bu başarıda emeği geçen işveren, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti. Toplantıda KOSGEB, İŞKUR ve SGK yetkilileri birer sunum yaptılar. İstihdam teşvikleri, işverenlere sağladığı avantajlar, istihdamın genel seyri konularında gerçekleştirilen sunumlar yapıldı. İşveren ve temsilcilerinin detaylı olarak bilgilendirildiği toplantı, katılımcıların sorulanının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
 
 
Editör: TE Bilişim