Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 aylık süreyle çalışacak 215 için Niğde İŞKUR binasına bugün itibariyle 4 bin kişi başvuruda bulunduğu ve bu sayısının her geçen gün arttığı öğrenildi.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 9 aylık süreyle işçi alınacağının duyurulmasının ardından İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluştu.
Zaman zaman kuyrukta bekleyenler arasında tartışma yaşandı. Kentte TYÇP kapsamında 215 kişinin, 9 aylık süreyle istihdam edileceği duyurusunun ardından 4 bin vatandaş Mezbaha caddesinde bulunan İŞKUR önünde toplandı.

Başvuru için gelen çok sayıda kişi, caddede uzun kuyruklar oluşturdu. Kalabalık arasında sıra nedeniyle zaman zaman izdiham ve tartışma yaşandı. 10 gün boyunca başvuruların alınacağı 9 ayık işlerde çalışacak 215 kişi şuana kadar başvuran 4 bin kişi arasından kura çekimiyle belirlenecek.

İŞSİZLİK 6 YILIN EN YÜKSEĞİNDE

İşsizlik oranı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan Haziran döneminde 0.6 puanlık artışla yüzde 10.2 olurken, sanayi, inşaat ve tarım sektörlerinde istihdamın azalmasına paralel mevsimsellikten arındırılmış işsizlik yaklaşık altı yılın en yüksek oranında olduğu belirtildi. 

İŞ İLANLARINI SİTEMİZ ANASAYFA EN ALTINDAKİ BÖLÜMDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.
Editör: TE Bilişim