Niğde’de İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında birçok kuruma yerleştirilecek 800 kişilik kontenjana girmeye çalışan vatandaşlar, başvuru yapmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Niğde genelinde belediye, kamu kurum ve kuruluşlarında 6 ay süreliğine istihdam edilmek üzere 800 kişinin alınacağı TYP programı için, iş arayan vatandaşlar İŞKUR binası içerisinde ve dışarısında uzun kuyruklar oluşturdu. 18 Haziran Pazartesi günü başlayan başvurularda iş arayan yüzlerce vatandaş İŞKUR binasına akın etti. Başvuruların 22 Haziran Cuma günü bitecek olan iş başvurusunun ilk günüde aşırı yoğunluk yaşanması nedeniyle İŞKUR önünde aşırı yoğunluk yaşanıyor. TYP için müracaatın ilk gününde müracaat sayısın 2000’e yaklaştığı ve müracaatlar devam ederken müracaat sayısının artması bekleniyor.

 Cuma gününe kadar 3000 kişiyi geçmesi bekleniyor. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan vatandaşlar, "İş bulabilmek için buraya kadar geldik. Başvurumuzu yapacağız ama 800 kişi alacaklarmış. Söylediklerine göre başvurular şimdiden 2 bini bulmuş. Umudumuz çok yok ama bekliyoruz" dediler. 
 
Editör: TE Bilişim