Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek kapsamında hazırlanan ve iki gurup halinde gerçekleştirilecek olan Niğde İli Stratejik Planı Hazırlama Eğitiminin ilki 15 Aralık 2013 tarihinde Ulukışla - Çiftehan Kasabasında Vali  Necmeddin Kılıç’ın katılımıyla başladı.


Her bir gurubun eğitimi üç gün sürecek olup, eğitim sonunda ilimizdeki dört kurumun       ( Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü , Kültür ve Turizm  Müdürlüğü) stratejik planı, Kalkınma Bakanlığı ile koordineli bir biçimde oluşturulacak ve diğer kurumların da stratejik planlarının yapılması sağlanacaktır.

Niğde İlindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarından temsilcilerin katılımı ile Niğde Üniversitesi Öğretim Üyeleri rehberliğinde düzenlenen eğitimin amacı; Kamu İdarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağıtımlarını içeren planı hazırlayabilmek için gerekli bilgi ve tecrübenin kazanılmasıdır. Planlama eğitimi sonucunda kurumların kurumsal kapasitesi artırılacak ve 2015-2019 döneminin stratejik planlaması yapılacaktır.















Editör: TE Bilişim