Ahiler Kalkınma Ajansı 1.Teknik Destek Teklif çağrısı çerçevesinde Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Altunhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün birlikte hazırladığı Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan Proje Döngüsü, Proje Hazırlama ve Yazma Teknikleri konulu projenin Kalkınma Ajansınca uygun görülmesi sonucu 3-7 Ekim 2011 tarihlerinde Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde görevli 30 teknik personele proje hazırlama ve yazma eğitimi veriliyor.

          İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitimin açılış konuşmasında söz alan Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin BİLHAN; Günümüzde çok ciddi ve güçlü kurum ve kuruluşlarımız bile  her hangi bir projesini kendi personel veya uzmanları yerine  bu alanda faaliyet gösteren çeşitli şirketlere ihale ya da havale etme yöntemini seçmektedir. Müdürlüğümüz bünyesindeki mevcut proje hazırlama ve yürütme birimimizi bu eğitim sayesinde daha da güçlendirerek kendi projelerimizi daha etkin bir şekilde hazırlamaya devam edeceğiz. Teknik Destek Programı kapsamında İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personellere 5 gün boyunca verilecek eğitimler neticesinde 30 personelimiz proje yazma, yürütme ve proje döngüsü konularında bilgi sahibi olacaktır. Bunun neticesinde hazırlanacak projelerimizle, Niğde ilimizin özellikle kurumumuzun faaliyet alanı olan; gıda, tarım ve hayvancılık konularında ulusal ve bölgesel ajans mali kaynaklarından en üst düzeyde faydalanmasını hedeflemekteyiz. Özellikle son yıllarda mali kaynak sağlayan ulusal ve bölgesel ajanslar projelerini daha iyi hazırlayanlara daha fazla destek veriyorlar. Bu çerçevede hazırladığımız projemiz sonucunda yapılacak olan bu eğitimle Müdürlüğümüzün Ahiler Kalkınma Ajansı ve Ulusal Ajanslara projeler hazırlanacak ve gücümüze güç katarak  Niğde İlimizi gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında daha da üst sıralara getireceğiz.Bu eğitim sonunda hiç şüphem yok ki çok yakın bir süre sonunda Niğde ili genelinde faaliyet alanlarımızla ilgili proje hazırlama konusunda çok ciddi kapasite oluşacaktır.

Eğitimin katılımcılara ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Ahiler Kalkınma Ajansına ise Projemizi destekledikleri için teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

 5 gün sürecek eğitimin ilk 3 günü Konu Uzmanı Gökhan BİRLİK, son 2 günü ise Ahiler Kalkınma Ajansı Uzmanları tarafından verilecek.

Editör: TE Bilişim