Niğde Özel İdare Müdürlüğü 2012 yılı oluşturulan makine parkını ve aynı yıla ait faaliyetlerini basın toplantısı ile sunumu yaptı. İl Özel idare geçmiş yıllara göre hizmet çizgisini katlayarak artırdı.

Haber : Selim GÖKEL
Fotoğraf : Erdal GÜÇER


HABERİN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

Niğde Özel İdare Müdürlüğü 2012 yılında yeni  oluşturulan makine parkının hizmete açılması   ve aynı yıla ait faaliyetleri  içeren  basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısında İl Özel İdare Müdürü Ali Nebol slayt eşliğinde sunum yaptı.

Sunumun tamamını görmek için TIKLAYIN

Niğde İl Özel İdare binası sosyal salonunda gerçekleştirilen toplantıya Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Chp İl Başkanı Ünal Baykan, Mhp İl Başkanı Hakan Er,  Yol İş Sendikası Konya 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Ali Alkan, İl Özel İdare Müdürü Ali Nebol, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdare Müdürlüğü personeli ve Niğde geneli basın mensupları katıldı.

 

2012 YILINDA 25 YENİ İŞ MAKİNESİ HİZMETE GİRDİ

Toplantı öncesinde İl Özel İdare Müdürlüğü’nce bu yıl hizmete girecek iş makinası ve diğer araçların hizmete girmesi için protokol tarafından kurdelesı kesildi. Vali Alim Barut burada yaptığı kısa açıklama da araç parkının çok gençleştirildiğini eski model araçlar yerine yeni modellerinin alındığını,  toplam 131 adet iş makinesi ve araç  parkına sahip olan Niğde İl Özel İdaresi, sadece 2012 yılında 25 tane daha iş makinesini kendi öz kaynaklarıyla  3 bin 642 lira harcayarak  hizmete sunduğunu Niğde’ye hayırlı olmasını diledi. 

 

 Niğde İl Özel İdare Müdürlüğü’nün 2012 faaliyetlerini İl Müdürü  Ali Nebol yansıtılan slayt eşliğinde  sundu.

 

BOR’DA ÜRETİLECEK SICAK ASFALT KÖY YOLLARINI KAPLAYACAK

İl Özel İdaresinin teşkilat ve personel yapısından bahseden Nebol “ Bor Pınarbaşı mevkiinde bulunan konkasör şantiyesine 383 bin lira harcanarak iyileştirme yapıldığını, bu iyileştirme sonucunda  şantiyenin yıllık altı ay gibi bir çalışma süresi - üretim tasarruf ettiklerini, Bor  Pınarbaşı Şantiyesinde asfalt plent tesisinin ihale aşamasında olduğunu bu tesisinde eklenmesi ile  sıcak asfalt üretileceğini bununla ileriki zamanlarda köylerin yolunun  bile sıcak asfalt yapılacağını  belirtti.

 

KANALİZASYONSUZ , PARKESİZ KÖY KALMADI

 Niğde genelinde toplam 158 bin metre kare parke yapıldığını, parkesiz, kalanizasyonsuz köy ve kasabanın olmadığını belirten İl Özel İdare Müdür Ali Nebol,  Asfalt kaplama konusunda da 2009 yılında 164 km asfalt kaplama işlemini sadece 2012 yılında 298 km. çıkarttıklarını bu konuda büyük mesafeler kat ettiklerini belirtti. 2012 yılında 19 bin km. Niğde’nin köy ve kasabalarında bulunan yollarda  kar temizleme işlemi yapıldığını, bir çok köy ve kasaba yolunda yol genişletme çalışmaları yapıldığını söyledi.

 

1.011 HEKTAR YENİ SULAMA ALANI, 3 BİN 268 ÇİFTÇİ FAYDALANDI

Niğde genelinin 275 bin 783 hektarlık alanında tarım yapılabildiğini, bu alanın % 42’sinin sulanabildiğini diğer bölümün de ise susuz tarım yapıldığını belirten Ali Nebol,  tarımsal sulama projelerinde en büyük sıçramayı bu yıl yaptıklarını ve 34 projenin uygulamaya konulması ile 1.011 hektar alanın sulama alanına katılarak 3 bin 268 çiftçi ailesinin istifade ettiğini belirtti.  2009 yılında 2 bin 144 lira olan tarımsal sulama harcamalarının sadece 2012 yılında ise 9 bin 656 lira olduğunu, yapılan göletler, yer üstü ve altı sulama projeleri, hayvan su içme göleti olmak üzere tarımsal sulama da büyük atılım yaptıklarını söyledi.

 

İL ÖZEL İDARE HİZMET GRAFİĞİ SÜREKLİ YÜKSELİYOR

Yıl içinde kuruma ait toprak ve su tahlili laboratuarında 1.617 adet toprak, 24 adet su analiz tahlili yapıldığını ifade eden İl Müdürü  Ali Nebol, İlimiz genelindeki bütün köylerin içme suyu tesisine sahip olduğunu bu konuda yaşadıkları en büyük sorunun sayaç kullanılmadığından dolayı zaman zaman tarımsal sulama da kullanılması olduğunu, bu yıl 9’u ihaleli olmak üzere 58 içme suyu işi yapıldığını ve bunun içinde bu yıl 502 bin lira harcandığını, ayrıca klorlama, drenaj ve sondaj işlemlerinin yapıldığını söyledi.

 

TARİHİ BİNALAR ONARILDI… KÖYLERDE KAÇAK YAPILARA CEZA KESİLDİ

İl Özel İdare Müdürü Ali Nebol, köylerde imar, inşaat ve çevre düzenlemeleri yaptıklarını, buralarda meydana gelen kaçak yapılaşmadan dolayı da 16 yere toplam  854 bin lira ceza kestiklerini, Bütün köylerin ve beldelerin çizim işlerinin tamamlandığını il haritasının tamamlanmak üzere olduğunu bu bilgilerin Coğrafi Bilgi sistemine girileceğini ve İl Özel İdare Bilgi sistemi oluşturulacağını belirtti. Ayrıca İl genelinde bir çok tarihi evler ve bazı tarihi  kiliselerin  tamir ve onarım  işlemi yapıldığını söyledi.

 

YENİ JEO TERMAL KAYNAK ARAŞTIRMALARI YAPILDI

Sunumun devamında 2012 yılında İller Bankasının İl Özel İdaresi adına Bor İlçesinde Kayaltı Mevkinde, Kayı, Balcı, Bereke olmak üzere, Fesleğen köyü, Koyunlu, Fertek ve Çiftehan kasabalarında toplam 11 bin 500 hektar alanda jeotermal kaynak aranmış, bunlardan Bereke köyü hariç C02 ölçümü yapıldığını, jeotermal potansiyelin olduğu 4 nokta da  radon, toran ve civa ölçümü yaptırılacağını söyleyen Nebol, Eğitim, Emniyet, Kültür, Turizm, Bayındırlık, Tarım, Sağlık gibi konularda ilgili resmi kurumlara 4 bin 890 lira maddi katkılarda bulunulduğunu da ayrıca belirtti.

 

AR-GE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI… YENİ PROJELER…

 İl Özel İdare Müdürü Ali Nebol, AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerini bu konuda bir çok çalışma yaptıklarını Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören Coğrafi Bilgi Sistemi, Bor Kayı Köyünde güneş enerjisinden elektrik üretmi, Narlıgöl’de termal enerji ile meyve sebze kurutma tesisi, Bor Çukurkuyu kasabasında Biogaz ve biogaz dan elektrik üretimi, patates unu ve ürünleri üretim tesisi, Eskigümüş kasabasında mikro hidro elektrik üretimi, Ulukışla ilçesinde yakıtsız su pompası, gibi eğitim, iş güvenliği, kurumsal standart  ve gençlik konularında bir çok projenin de çalışmalarının yapıldığını belirtti.

 

İl Genel Meclisinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali Nebol, Mecliste 51 toplantı ile  325 kararın  oy birliği ile imza altına alındığını  söyledi.

 

İl Özel İdare Müdürü Ali Nebol’un sunumun ardından Niğde Valisi Alim Barut, Yol İş Sendikası Konya 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Ali Alkan , Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak’da birer kısa konuşma yaparak, İl Özel İdare Müdürlüğü çalışmalarını değerlendirdi ve çalışanları tebrik ettiler.

 

ECEMİŞ SUYU PROJESİ KONUŞULDU

 Programın sonunda gazetecilerin soruları alındı. Sorulardan  Ecemiş suyu projesine vurgu yapıldı. Gazetelerin soruları ve cevaplarının ardından toplantı sona erdi.

   

Editör: TE Bilişim