AK Parti Niğde Milletvekilleri Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Erdoğan Özegen’ den 18 milyon 666 bin liralık KÖYDES ödeneği müjdesi.

KÖYDES Projesinin 2005 yılından bugüne kadar ülke genelinde başarıyla uygulana gelen bir proje olduğunun altına çizen Milletvekilleri Özegen ve Kavaklıoğlu  “2018 yılı KÖYDES ödeneklerimiz belli oldu.   İl ödeneği 18 milyon 666 bin lira olarak belirlenmiştir. Bu son derece ciddi bir ödenek.  Geçen yıl ilimize ayrılan 11 milyon 200 bin liralık ödenek ile kıyasladığımızda ciddi bir artış görülmektedir.

KÖYDES ödeneği köylerimizin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik altyapı çalışmalarında kullanılmaktadır. Köylerimizin temel altyapı ihtiyaçları tamamlanmıştır. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesi bulunmayan köyümüz kalmadı.

10 yıl öncesi ile günümüzde köylerin altyapısının kıyaslanamayacak durumda. Artık standardı nasıl geliştirebiliriz buna bakıyoruz. Geçen yılki ödenek grup köy yollarından başlamak üzere bitümlü sıcak asfalt kaplama yol yapımına harcandı.

Niğde İli de KÖYDES Projesi’ni fırsata çevirmiş ve ödeneğin bir kuruşunu ziyan etmeden yatırıma dönüştürmüştür. İlimize hayırlı uğurlu olsun.


 
Editör: TE Bilişim