Niğde’de tüzel kişiliği sona eren ve köye dönüşen belediyelerden İl Özel İdaresine devir edilen taşınmazlar ihale yoluyla satılacak.


30 Mart yerel seçimlerinin ardından nüfusu 2 binin altında kalan kasabaların köy statüsüne geçmesiyle birlikte kapanan belediyelerden İl Özel İdaresine devir edilen toplam bin 23 adet arsa, bahçe ve tarla gibi taşınmaz, İl Genel Meclisin almış olduğu karar doğrultusunda satışa çıkıyor.


İl Genel Meclisi oy birliği ile 6360 sayılı kanun kapsamında tüzel kişiliği sona eren ve köye dönüşen belediyelerden il özel idaresine devir edilen taşınmazların satılmasını onayladı. Meclisin kararıyla birlikte bin 23 adet arsa, bahçe ve tarla gibi taşınmaz ihale yoluyla önümüzdeki günlerde satışı gerçekleşecek.


Satıştan elde edilen gelirler ise Niğde İl Özel İdaresinin kasasına girecek vatandaşa hizmet olarak geri dönecek.


BİN 23 ADET YER SATILACAK

Komisyon Raporuna göre kasaba statüsünü yitirerek köye dönüşen Çavdarlı’dan il Özel İdaresine devir edilen 264 arsa ile bir adet tarla, Çayırlı beldesinden 8 adet arsa ile bir adet tarla satışı yapılacak.


Yine köye dönüşerek Niğde merkeze bağlanan Dikilitaş kasabasından 9 adet arsa, 1 adet harman yeri ile 3 adet tarla satışa sunuldu. Elmalı köyünden 12 adet arsa ile 2 tarla ve 5 adet arsalı konut ihale usulü satışa sunulması kararı alındı.


Fertek köyünde ise 2 adet arsa ile bir adet tarla, Hacıbeyli’de 2 arsa ve 2 tarla, İçmeli’de 29 Arsa ile bir ambar, Kayırlı’da 22 adet arsa, 11 adet tarla, Koyunlu’da bir adet avlulu ev, bir ağıl, bir harman yeri, 3 adet tarla ile 82 adet arsa, Ovacık köyünde ise bir adet ev ve bir arsa satışa sunulacak.


Öte yandan il özel idaresine bağlanan Altunhisar ilçesinin Çömlekçi köyünde yine 29 adet Tarla satışa sunulurken Altunhisar ilçesine bağlı Ulukışla köyünde 10 adet arsa ve 8 adet tarla, Yakacık köyünde 28 adet arsa, bir adet akaryakıt istasyonu ile 10 adet tarla, Yeşilyurt köyünde 23 adet tarla, 3 adet kavaklık, bir adet ev ve arsa ile 2 adet elma bahçesi satışa çıkacak.



Bor ilçesi Karanlıkdere köyünde 2 iki arsa iki tarla, Kızılca köyünde 2 arsa, 2 tarla satışa sunulma kararı alınırken Çamardı ilçesine bağlı Bademdere köyünde 17 arsa, 5 adet avlulu ev ile bir adet çayırlık ve bir dükkan yeri, Burç köyünde 47 arsa, bir su kuyusu ve arsa ile bir kavaklık, Çiftlik ilçesine Bağlı Kitreli’de 4 adet ev, bir kavaklık, 3 adet tarla iki adet ağıl ile 11 adet arsa, Ulukışla’nın çiftehan köyünde 45 adet arsa ile 3 adet konut, Darboğaz köyünde 206 adet arsa iki adet cevizlik, bir adet tarla ile bir adet elma bahçesi ve yine Ulukışla ilçesine bağlı Kılan köyünde 58 arsa ihalesi yapılmak üzere satışa sunulması kararı meclis üyeleri tarafından onaylandı.



Bununla birlikte il özel idaresinin kapanan belde ve kasaba belediyelerinden devir aldığı bin 23 adet taşınmazın satış için ihaleleri ileriki günlerde belli olacağı öğrenildi.


Editör: TE Bilişim