Vali Barut İl Özel İdaresine ait Performans Bütçe Konulu Valilik Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi. İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ali Nebol’in de hazır bulunduğu toplantıda Vali Barut, İl Özel idaresinin bütçesi ve yapacakları yeni projeler hakkında bilgi verdi.



2012 yılında sulamaya önem vereceklerini belirten Vali Barut; “içme suyumuzda problem yok. Sulama konusunda amaçladığımız noktada değiliz. Kapalı sistem sulamaya önem veriyoruz. Hazırlayacağımız projelerle sulama sorununu bitirmek istiyoruz. Fonlarımızı hazırladık önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz” dedi.



Yapılan toplantıda konuşan Vali Barut; “ilimiz özel idaresince,   stratejik planında yer alan amaç ve hedeflere ulaşmak için, 2012 yılında gerçekleştirmeyi amaçladığımız faaliyet ve projeler ile bunların yürütülmesinde kullanılacak idare kaynakları ve mali kaynakları belirten performans programı hazırlanmıştır. Bu çerçevede ilimiz Özel İdaresi’nin performans programı sıralamak gerekirse, ilimizde öncelikle insan ve çevre odaklı eğitim, sağlık, tarım, çevre, ve orman, sosyal hizmetler, spor, sanayi ve bayındırlık alanlarında olmak üzere yasalarla belirtilen tüm kamu hizmetlerini; katılımcı, etkin, saydam, hesap verebilir bir şekilde kendisine verilen kaynakları doğru, verimli ve bir plan dahilinde kullanarak halkın yaşam kalitesini, refah seviyesini yükseltmek; çağdaş ve güvenilir bir yerinden yönetim anlayışının kır-kent arasındaki farklılıklarını en aza indiren, hizmet sunumunda kaliteyi esas alan insan odaklı öngörüyü, ihtiyaçlara duyarlı bir  kuruluş olmayı amaçlamıştır” şeklinde konuştu.



İl Özel İdaresinin 1 Genel sekreterlik ve 11 merkez birim müdürlüğü, 1 hukuk müşavirliği, 5 ilçe özel idare müdürlüğü  yönetim  ve organizasyonuyla toplam; 210 işçi, 89 memur, 106 adet araç ve iş makinesinden oluştuğunu ifade eden Vali Barut, 2012 yılı mali bütçesini şu şekilde sıraladı; “Emniyet hizmetlerine 20 bin TL, sağlık hizmetlerine 450 bin Tl, kültür ve turizm hizmetlerine 100 Bin Tl, ormancılık hizmetlerine 10 bin TL, bayındırlık ve iskan hizmetlerine 10 bin TL, sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetlerine 30 bin tl, spor hizmetlerine 35 bin tl, eğitim hizmetlerine 3 milyon 500 bin tl, tarımsal hizmetler için 400 bin tl, taşıt ve iş makineleri alımı, akaryakıt alımları bakım ve onarım giderleri için 4 milyon 43 bin tl, özel kalem müdürlüğü temsil ve ağırlama hizmetleri için 302 bin tl,mali hizmetler müdürlüğü için 4 milyon 798 bin tl, plan proje yatırım ve inşaat müdürlüğü, kanalizasyon tesis yapım ve onarımları, köylerin içme suyu yapım  ve onarımı için 1 milyon 78 bin tl, insan kaynakları müdürlüğü için 2 milyon 557 bin tl, tarımsal hizmetler müdürlüğü için  1 milyon 15 bin tl, yol ve ulaşım hizmetleri için 1 milyon 868 bin tl, il genel meclisi üyeleri ve encümen üyeleri cari giderleri için 410 bin tl, imar ve kentsel iyileştirme çalışmaları için 303 bin tl, mahkeme ve harç giderleri için 50 bin tl,basın yayın giderleri 20 bin tl, kamulaştırma giderleri için 85 bin tl, afet acil durum yönetim müdürlüğü cari giderleri için 220 bin tl ve Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla ilçeleri il özel idare giderleri için 694 bin tl gider olarak ayrılmıştır” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

 

Niğde İl Encümeni Toplanarak 5 Maddeyi Görüştü

 

Niğde İl Encümeni, gündemindeki 5 maddeyi görüşmek üzere dün bir araya geldi.



Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol Başkanlığında toplanan İl Encümeni,  gündemindeki 5 maddeyi görüştü. Gündemin ilk maddesinde yer alan Çamardı ilçesi Devlet hastanesinin bakım onarım giderlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığınca aktarılan 100 bin TL’nin gelir gider kaydı yapılarak bütçe projesi açılması uygun görüldü.


İl Encümeninde görüşülen diğer gündem maddeleri şu şekilde:
Bor ilçesi Kaynarca köyü Andasa mevkii 488 nolu parsel lehine,487 nolu parsel aleyhine,446,30 metre karelik geçit hakkı tesis edilmesi talebi uygun görüldü.
Niğde merkez Yeni Çarşı Dr. Hüseyin Ülkü aile sağlığı merkezi altında bulunan 5/B numaralı işyerinin kira süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildi.


Niğde Ulukışla ilçesi Belediye Sarayı ve Özel İdare hizmet binası altındaki pasaj içerisinde bulunan 16 numaralı işyerinin ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğüne arşiv olarak kullanılmak üzere bin beş yüz TL bedelle kiraya verilmesine karar verildi.


Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Niğde merkez Aktaş kasabasında bulunan 34 bin metre karelik yüzölçümlü taşınmazın metre karesi 5 TL den satışa sunuldu ancak ihaleye katılım olmadığından 15 gün sonraya metre karesi 3,92 TL den tekrar açık ihale usulü satışa sunulmasına karar verildi.

 




Editör: TE Bilişim