İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Özel İdaresinin geçen yıl 100 Milyon olan bütçenin bu yıl 103 milyona çıkarıldığını ifade ederken, Niğde’de asfaltsız, içme suyu olmayan, kanalizasyonu bağlanmayan köyün kalmadığını söyledi.

İl özel idaresinin bu yıl bütçesinin 103 milyon olduğunu ifade eden Küçüktuna; “Geçen yılın bütçesi 100 milyon liraydı. Bu bütçenin yüzde 75’i yatırıma harcanmıştır. Yine bu bütçemizde bizler İl Özel İdaresi olarak özellikle köylerimizdeki alt yapı ve üst yapı ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda çalışmalar yaptık. Köylerimizde yaşayan halkımızın hayat standardını yükseltme, onların huzur ve mutluluğunun artması için bu bütçemizi alt yapı ve üst yapı hizmetlerine harcamış olduk. Bu yapılan hizmetlerden bahsetmek gerekirse, 2019 yılında günümüze kadar 15 km BSK, 1 ve 2. kat sathi kaplama 262 km, 1281 km onarım tesviye ve 135 km stabilize kaplama asfalt yapımı gerçekleştirilmiştir. 13 milyon lira İçme Suyu ve Kanalizasyon tesisi, 6900 liralık tarımsal hizmetler, 150 bin metrekare döşenmesi devam eden beton kilitli parke kaplama gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar neticesinde Niğde ilimizde asfaltsız, içme suyu olmayan, kanalizasyonu bağlanmayan köyümüz kalmamıştır. Tüm köylerimizin köy içi yolları da kilitli parke ile döşenmiştir ” dedi.

2020 bütçesi ise 103 milyon lira olarak gerçekleştirilmiş ve yüzde 3 artış sağlandığını belirten Küçüktuna; “Bütçemizin gider dağılımı ise; cari giderlere 25 milyon lira, gençlik spor hizmetlerine 250 bin lira, kültür hizmetleri için 270 bin lira, savunma hizmetleri için 600 bin lira, eğitim hizmetleri için 16 milyon lira, sosyal hizmetler için 140 bin lira, sağlık hizmetleri için 300 bin lira, kanalizasyon yapım ve onarımı için 3 milyon lira, jeotermal kuyu açılması için 1 milyon lira, parke taşı alımı ve park yapım projesi için 4.5 milyon lira ve köylerde spor tesisi ve sosyal tesis yapımı için 3 milyon lira ödenek ayrılmıştır. Bu bütçenin tekrar hayırlı olmasını diliyorum.”

Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, meclis üyeleri ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ile çalışanlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim