Tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla 2016 yılı içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Niğde’de 151 hayvancılık projesi, 16 bitkisel üretim ve diğer projeler olmak üzere toplamda 167 proje belirlendi. Projeler için Bakanlık tarafından 5 milyon 10 bin TL ödenek tahsil edildi.

Niğde İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızın belirlediği tarihte Merkez İlçede 51 proje, Altunhisar İlçemizde 9 Proje, Çamardı İlçemizde 9 Proje ve Ulukışla İlçemizde 9 Proje ile her bir projede her bir çiftçimize 6 büyükbaş hayvan dağıtımı yapılacak şekilde toplamda 78 proje dahilinde 468 adet Büyük baş Hayvanların dağıtımı yapılacak olup Küçük baş hayvancılık için uygulanacak olan 18 projeye ait hayvanların dağıtımı da ileriki günlerde yapılacaktır.

Genç çiftçi projesi ile gençlerin son zamanlarda özellikle bu uğraşılarını teşvik etmek amacıyla kişi başına 30 bin lira olan bu proje inşallah kırsal alandaki istihdamı arttıracak ve buradaki üretimi daha da geliştirecektir. Bu projede emeklerinden dolayı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner Kahraman ve arkadaşlarıma teşekkür eder, çiftçimize bol kazançlar dilerim” dedi



 
Editör: TE Bilişim