Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Jeotermal Enerjili Sera Isıtma Sistemi Projesi İl Genel Meclisi’nde gündemi oluşturan tek madde olarak görüşüldü.


Mecliste gündemi oluşturan Niğde Nar Köyü sınırları içerisinde jeotermal sera kurulması için 136 ada 1,2,3,4,5 ve 6 nolu parseller ile jeotermal su deposu yapım yeri için 135 ada 58 nolu parselin yaklaşık 26 bin 464 metre kare alanın İl Özel İdaresi adına satın alınması maddesi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.



Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, “İlimizde alternatif tarım kaynakları temin edebilmek, çiftçilerimizi patates dışında farklı tarım ürünlerine yönlendirebilmek adına İl Özel İdaremizin tarım kaynaklarında daha önce 46 bin 906 metrekare alan satın alınmıştı. Buna ilave olarak şuan 24 bin 464 metrekare alanı satın alıp sera kurmayı ve yine 2 bin 836 metrekare arsayı da satın alarak buraya da jeotermal su deposu yapmayı planlamaktayız. Buradaki su kaynaklarımız seralarda kullanılmasının akabinde derecesinin düşmesiyle birlikte jeotermal tedavide kullanmak üzere depolayarak dönüşüm sağlayacağız” dedi.



Yapılan projenin çok sayıda firma tarafından il gördüğünün altını çizen Başkan Peşin, “Projenin uygulamaya geçmesinin Niğde’ye ekonomik yönden getirisi olacaktır. Ayrıca ürününü sulamada sıkıntı yaşayan çiftçilerimiz için ise farklı ürün yelpazesi sunulmuş olacak. Tabi buradan elde edilen gelir ise halkımızı jeotermal enerji ile sera yapması konusunda teşvik etmek için kullanılacak” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim