Niğde Belediyesi’ne ait kapalı Hayvan Pazarı, kapasitesini iki katına çıkarıyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için ayrı padokların yer alacağı genişletilmiş Hayvan Pazarında kurban kesim yerleri, otopark, büfe, mescit, WC ve lavabo da bulunuyor. 

1 Eylül 2016 tarihinde hizmete girecek şekilde hummalı bir çalışmanın sürdürüldüğü Kapalı Hayvan Pazarında incelemelerde bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hayvancılığın geliştiği Niğde'de Hayvan Pazarının kapasitesini de iki katına çıkardıklarını söyledi.

Niğde Belediyesinin 4 yıl önce kente kazandırdığı Kapalı Hayvan Pazarında, 4 bin 380 metrekare olan kapalı alana 4 bin 520 metrekare daha ilave edilerek 8 bin 900 metrekareye çıkarılıyor. Genişletilmiş Kapalı Hayvan Pazarında 73 adet 60 metrekarelik küçükbaş hayvan padoğu, 256 metrekarelik de 12 adet büyükbaş hayvan padoğu bulunacak. Kapasitesi iki katına çıkarılacak Hayvan Pazarında 4 bin 500 adet küçükbaş, bin 150 adet de büyükbaş hayvan, padoklardaki yerini alabilecek.

Örnek Hayvan Pazarı

Niğde Belediyesi tarafından kapasitesi iki katına çıkarılan Hayvan Pazarı, aynı zamanda padokları, donatısı ve kapasitesiyle Türkiye'nin en gelişmiş ve en büyük Hayvan Pazarlarından biri olarak hizmet verecek. 2 ayrı kesim yerinin yanı sıra, Hayvan Pazarında 80 aracın park edebileceği otopark yeri ayrıldı. Vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmeleri için 3 ayrı kot üzerinde inşa edilen Hayvan Pazarının giriş kısmı yeniden düzenlendi ve tesisin doğu cephesinde 6 adet büfe, mescit, WC ve lavabo yapıldı.

Kapalı Devre Kamera Sistemi
Kapalı Hayvan Pazarının bahçe duvarı tamamen kapalı bir şekilde projelendirilirken, giriş kısmı da kapalı devre kamera sistemiyle 24 saat kontrol edilecek. Böylece hem hayvan sahipleri hem de vatandaşlar huzurlu, güvenli ve konforlu bir şekilde alışverişlerini yapabilecek.

Başkan Akdoğan’dan “Bayrama Yetiştirin” Talimatı
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü Kapalı Hayvan Pazarı genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yardımcısı Harun Dikici ve diğer ilgililerle birlikte Kapalı Hayvan Pazarını gezen Başkan Akdoğan, ilgililere tesisin bir an önce tamamlanması için talimat verdi. Tesisin yapıldığı alandaki kot farkı nedeniyle çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1 Eylül 2016 tarihinde Kapalı Hayvan Pazarının tamamlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kapalı Hayvan Pazarını 4 yıl önce Niğde’ye kazandırdıklarını anımsatan Başkan Akdoğan, il genelinde hayvancılığın geliştiğini, bu nedenle de hayvan pazarının kapasitesinin artırılması yönünde çalışma başlattıklarını ifade etti.

Başkan Akdoğan, genişletilmiş Hayvan Pazarının hayvan üreticilerine ve alışveriş yapan vatandaşlara hayırlı olmasını da diledi.


 
Editör: TE Bilişim