(NESOB) Başkanı Fahri Eker, "Büyüyen dev firmalar karşısında Niğdeli esnaf ve sanatkarların direnci kırıldı" dedi.


NESOB Toplantı Salonu'nda, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen yasa ile ilgili olarak esnaf ve sanatkarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Niğde Defterdarı Cabir Döner ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Enver Özbek, yeni yasayla ilgili esnaf ve sanatkarlara bilgi verdi.


Esnaf ve sanatkarların yeni yasadan faydalanabileceği yönlerin anlatıldığı toplantıda, NESOB Başkanı Fahri Eker de, Niğde esnafının genel durumunu özetledi. Eker, büyüyen dev şirketler ve marketler karşısında Niğdeli esnafların direncinin kırılmaya başladığını belirtti. Bu durumdan endişe duyduklarını anlatan Eker, bu olumsuz tablonun önüne geçebilmek için kolektif çalışma bilincinin artırılması gerektiğini ifade etti.
 

NESOB olarak kurdukları Sinerji Odağı sayesinde Niğdeli esnaflara KOSGEB aracılığıyla faizsiz krediler kullandırdıklarını belirten Eker, ancak kredilere de yeterli talep olmadığını anlattı. Eker, "Artık büyüyen dev şirketler ve marketler karşısında esnaf ve sanatkarlarımızın direncinin kırıldığını buradan üzülerek ifade etmek istiyorum. Kurumum 24 saat hizmet vermek için hazır. Esnaf ve sanatkarlarımızı, bugünkü durumundan daha ileriye taşımak için herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim