Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında düzenlenen 'İl Ekonomi Toplantısında' Niğde'nin ekonomisi, yatırımları, sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde MilletvekiliAlpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Kaymakamlar, İlgili Kurum Müdürleri, Odalar, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri ile İşadamları ve Sanayiciler katıldı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, "Bildiğiniz üzere Niğde'de göreve başlayalı yaklaşık 4 ay oldu. Bu süre zarfında Niğde'yi tanıdım, sizleri tanıdım. Zaman zaman yaptığım ziyaretlerde, çeşitli vesilelerle sizlerle görüşmelerimizde Niğde'yi konuştuk, sorunları müzakere ettik. Sektörün içinden gelen insanlar olarak ilimiz Niğde'nin sorunlarına hepinizin vakıf olduğunuzu ve bu sorunları da her vesile ile farklı zeminlerde ve platformlarda dile getirdiğinizi biliyorum. Bugünkü toplantımızın amacı Niğde'nin tüm ekonomik aktörlerini bir araya getirerek İlimizin ekonomik fotoğrafını çekmek, farklı bir bakış açısıyla konuları bir daha ele almak, tüm aktörlerin görüş ve önerilerini almak, sorunları masaya yatırarak çözüm aramaktır. Ümit ediyorum ki bu şekildeki bir çalışma hem sektörel bazda; hem de bireysel bazda bizlere farklı ufuklar kazandıracak, sorunlara anlık ve hızlı çözümler getirmese bile bir farkındalık ve sinerji oluşturacaktır." İfadelerine yer verdi.

Ahiler Kalkınma Ajansı, İl Planlama Koordinasyon Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlarda projeler ve yatırımlar tanıtılırken; soru cevap şeklinde devam eden toplantı, katılımcıların öneri ve taleplerini dile getirmesinin ardından son buldu.
Editör: TE Bilişim