Yaklaşık 2 yıl önce terör olaylarının artması ile  Niğde Emniyet Müdürlüğü  de önlem olarak Emniyet Müdürlüğü binası arkasındaki caddeyi dubalarla ve zincirlerle trafiğe kapatmıştı.

Haber: Şeref ÇOPUR

Niğde Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan Elhacı Mahmut Caddesinin trafiğe kapatılması cadde üzerinde bulunan esnafı mağdur etti.  Ülkenin bir çok yerinde aynı önlemler alınmış ve terör olaylarının azalmasının ardından Emniyet Müdürlüğü önü ve arkasındaki önlemler azaltılmış, hatta duba gibi uygulamalar dahi kaldırılmış, esnaf ve vatandaşın mağdur olmayacağı hale dönüştürülmüştü.

Niğde Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının arkasında bulunan El Hacı Mahmut Caddesi ise unutuldu ve hala kapalı. Geçtiğimiz yıl park yapılarak araç trafiğine kapatılacağını söyleyen  dönemin belediye başkanı Faruk Akdoğan ve esnafı çaresizliği ile  başbaşa bırakıp  giden Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un kulaklarını çınlatıyorlar. 

Bu caddeyi yüzlerce kez  yerel siyasetçilere, yerel bürokratlara şikayetlerini ileten esnaflar  Milletvekilleri, Ak Parti İl Başkanı ve Belediye Başkanından ve esnaf oda başkanlarından umudunu kesti.

Bu caddeden iktidar Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen'in , Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin'in , çiçeği burnunda Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan  ve seçim teleşında olan Esnaf Oda başkanlarının geçemediğini iddia eden cadde esnafı  yerel siyasetçiler ve bürokratlardan umudunu kesti ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dertlerine çare olacağını düşünüyor. 

Ak Parti Kongresi için Niğde'ye gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım'ı caddelerine davet eden esnaflar tek umutlarının Başbakan Binali Yıldırım olduğunu söylüyorlar. 

KRONİKLEŞMİŞ TRAFİK SORUNUNA ÇARE OLAMAYANLAR, CEZA YOLUNA GİDİYOR

Diğer yandan El Hacı Mahmut Caddesinin kapalı olmasından dolayı 23 Nisan Havacılar Geçidi'nde yoğun trafik yaşanmasından ve park yapılmasından  dolayı bir çok esnaf da mağdur oluyor. Bir ayda Trafik Ekipleri tarafından 3 ayrı kere park cezası yazıldığını söyleyen 51 HN 122 Plakalı araç sahibi uyarılmadan yazılan park cezaları yüzünden aracının satacağını, Niğde'nin trafiğine çare olamayanların ceza yoluna gittiğini belirtti. 

 
Editör: TE Bilişim