Niğde Belediye Başkanlığının mega projeleri arasında olan Ufuk Projesi Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesinde  ilk kazma vurulması için artık gün sayılmaya başlandı. TOKİ İhale talimatı verdi ve ihale çalışmalarına başlandı.


 HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDA

Niğde’nin en büyük projesi olarak başlanan ve kentin yüzünü değiştirecek projeler arasında yerini alan Kentsel Dönüşüm ve Yenileme projesinde Niğde Belediyesi vatandaşlardan devraldığı ilk inşaata başlanacak alanın tapularını TOKİ ye devretti.

 

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit’in katılımıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesinin inşaat yapım ihale talimatı imzalandı.

 

Hak sahiplerinin Belediyeye devrettiği arsaların devirlerini TOKİ’ye yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşümle Niğde’nin çehresini değiştireceklerini söyledi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kent merkezinde uygulayacakları ve “Ufuk Projesi” olarak nitelendirdiği “Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi” ile Efendibey Mahallesinin “Yeni Niğde” olacağını söyledi.

 

Niğde Belediyesi Başkanlığı ve Başbakanlık TOKİ Başkanlığı arasında imzalanan protokole göre 6 adada gerçekleşecek inşaatların yapım ihalesi için imzalar atıldı. Niğde Belediyesi tarafından TOKİ’ye yapılan tapu devirlerinin ardından 664 adet konutun 1. Etap ihale çalışması başlatıldı.

 

Niğde Belediyesi olarak uyguladığımız projelerimiz arasında yer alan Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projemizin inşaat yapım talimatı konusunda imzaları attık diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’mizin önemli projelerinden bir tanesi Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi.  Önümüzdeki günlerde TOKİ inşaat ihaleye çıkacak ve bu yıl kentsel dönüşüm alanında ilk kazma en kısa sürede vurulmuş olacak. Bu proje hem Niğde hem de ülkemizde bir defada uygulanan en büyük proje olması açısından çok önemli bir yere sahip. 6 bin konut ve 900 tane işyeri, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık, kültür merkezinin olduğu komple bir proje. 24 hektarlık rekreasyon alanı ile Niğde’nin en büyük rekreasyon alanı Niğde halkının kullanımına sunulacaktır. Bu önemli proje Niğde’mize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 



Editör: TE Bilişim