Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van; 09.06.2021 tarih ve 31506 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun “ile ilgili ilçe ziyaretlerinde bulunarak bilgilendirmelerde bulundu.

Altunhisar ilçe Belediye Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası, muhtarları, Bor ilçe Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç ve muhtarlar ziyaret edildi.

Yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde İl Müdürü Nail Van; yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların 31.08.2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil) SGK’ ya başvuruda bulunmaları gerektiğinin üzerinde durdu.

Yapılandırma kapsamına giren SGK borçlarının 2021/Nisan ve önceki aylara ilişkin olduğunu ifade eden Nail Van, başvuru sırasında peşin veya taksitle ödeme seçeneklerinden birinin tercih edilebileceğini, yapılandırılan borçların ödenmesi veya taksit seçeneği kullanılarak ödemelerin düzenli yapılması halinde işverenlerin teşviklerden yararlanacaklarını belirtti.

Ziyaretlerde afiş, broşür ve yapılandırmaya başvuru formları bırakılarak vatandaşların buralardan da başvuru formu temin edip taahhütlü olarak postaya verilerek bir şekilde Kuruma ulaştırılması yönünde ilçe ve beldelerde duyurusu yapıldı.

Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor

Editör: TE Bilişim