Son aylarda ülkemizde  meydana gelen terör olayları nedeni ile Niğde Emniyet Müdürlüğü  de önlem olarak Emniyet Müdürlüğü binası arkasındaki caddeyi dubalarla ve zincirlerle trafiğe kapatmıştı.

Haber: Selim GÖKEL
 
Niğde Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan Elhacı Mahmut Caddesinin trafiğe kapatılması cadde üzerinde bulunan esnafı mağdur etti. Yaklaşık 2 aydır  kapalı olan cadde üzerinde  ticaret yapan onlarca esnaf mağdur oldu. Zaten ticaret olarak büyük sıkıntı içinde bulunan  cadde esnafı,  işyerlerinin bulunduğu caddenin trafiğe kapatılmasına tepki gösterdi.

Mağdur olan esnaflar yaptıkları açıklamada;  Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan cadde yaklaşık 2 aydır dubalar ile araç trafiğine kapatıldı. Bırakın araç geçmesini buradan artık insan bile geçmiyor. Burada onlarca  küçük esnaflar var, zaten zar zor geçiniyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bir de trafiğe kapandı işlerimiz tamamen  durdu.  Toptancı giremiyor, mal getiriyoruz yüzlerce metre taşıyoruz. Caddenin giriş ve çıkışları adeta otopark oldu.  Vatandaş dubalardan psikolojik olarak etkileniyor caddeye girmiyor. Son bir ay içinde bir çok dükkan kapandı. Bu cadde bitirildi, buradaki esnaf bitirildi,  can çekişiyoruz. Acil çözüm gerekli... ” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ELHACI MAHMUT CADDESİ ÜZERİNDE BULUNAN ESNAF ACİL ÇÖZÜM İSTİYOR
Cadde üzerinde iş yeri sahibi olan esnaflar;  "Güvenlik önlemlerini anlıyoruz. Ancak Emniyet Müdürlüğü binasının ön tarafındaki yol trafiğe kapatılmadı. Sadece arka tarafında yol trafiğe kapandı.  Elhacı Mahmut Caddesinde park önlensin, dubalar emniyet binasına doğru yine konulsun ama trafik akışı devam etsin, emniyetin ön tarafı gibi olsun, bizler  büyük sıkıntı içindeyiz. Sayın Valimizden, Vekillerimizden, Emniyet Müdürümüzden rica ediyoruz, güvenlik önlemi yine devam ederken bu sorunumuz çözülebilir. Mağduriyetimizin acilen giderilmesini istiyoruz” dediler.

23 NİSAN SOKAĞINA PARKOMAT İSTEĞİ
Elhacı Caddesinin kapalı olmasından dolayı  trafik yoğunluğu 23 Nisan Havacılar sokağına kaydı. Üzerinde Alpaslan ilkokulu ve ortaokulu olan 23 Nisan Havacılar Sokağında ise büyük trafik yoğunluğu yaşanıyor.  Zaman zaman saatlerce trafiğe kapanan sokakta kazalar meydana geliyor.  Kargo araçları,  toptancı araçları kısa süreli bile olsa park imkanı olmadığından dolayı caddeye de giremiyor. Uzun süreli parkların önlenmesi için  23 Nisan Havacılar Sokakta bulunan esnaf Niğde Belediyesinin  cadde üzerinde parkomat uygulamasını  başlatılmasını da istiyor.
 

 
Editör: TE Bilişim