Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, Niğde İŞKUR il binasına ilk altı ay içerisinde 10 bin 300 kişi iş müracaatında bulunduğunu ve çalıştırılmak istenen meslekte çalışmak istenmemesi iş beğenilmeme problemlerinden dolayı olduğunu ifade etti.
 
Bingül “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 2017 yılı Şubat ayında başlatılan "Milli İstihdam Seferberliğinin" bu yılda ikinci fazı yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde yürütülmektedir. Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci fazı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu iş birliğinde yürütülmektedir. Bu dönem özellikle bilişim ve imalat sektöründe güçlü teşvikler sunulmaktadır. Milli İstihdam Seferberliği kapsamında getirilen yeni teşvikler sayesinde işverenler yatırım, iş arayanlar yeni iş imkanı bulmaktadır. 2018 yılında uygulamaya konulan “ilave istihdam teşviği”, “bir senden bir benden teşviği” ve kurs/programlarda yapılan yenilik ve değişiklikler sayesinde ülkemizde ve özelde ilimizde işe yerleştirme oranının bir önceki yıla oranla daha da artacağı düşünülmektedir. Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci fazı kapsamında ilk altı aylık dönemde ilimizde yürütülen faaliyetler ve faaliyetlere yönelik istatistikler aşağıdaki gibi ifade edebiliriz” dedi.
 
Niğde İŞKUR il binasına ilk altı ay içerisinde 10 bin 300 kişi iş müracaatında bulunduğunu belirten Müdür Bingül, “ İlk altı aylık dönemde Kuruma iş aramak için başvuru yapan kişi sayısı 10 bin 300 kişi olarak belirlenmiştir. Bu sayının yüksek olmasında ilimizde düzenlenen Toplum Yararına Programın katkısı çok büyüktür. Toplum Yararına Programda 2018 yılında 2 ayrı dönemde Bin 500 kişi yararlanmıştır. Bu dönemde özel sektör işyerlerinden 2 bin127 açık iş alınmış ve bunların Bin 36’sı karşılanarak işe yerleştirmeleri yapılmıştır. Seferberlik kapsamında 214 İşbaşı Eğitim Programından 463 katılımcının faydalandığını belirtti.
 
Niğde İŞKUR İl müdürlüğünün 3 ayrı meslek edindirme kursunun açıldığını ifade eden Bingül; “Ayrıca 3 Meslek Edindirme Kursu düzenlenmiş (Filografi kursu bitmiştir, örtü ve minder dikimi/makine nakışçısı devam etmektedir) ve bu kurslarda 66 katılımcı faydalanmıştır. Aynı zamanda Meslek Edindirme Kursu kapsamında yaş pasta yapımı kursu düzenlenecektir. Şuana kadar bir defa girişimcilik programı düzenlenmiş olup bu programdan 21 katılımcı yararlanmıştır. 9 Temmuz itibari ile ikinci Girişimcilik kursu da düzenlenecektir.  2018 yılında Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının münferit mesleklerde işçi alımları olmuştur. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 15, Kemerhisar Belediyesi 2 ve Bor askeri fabrikası 40 daimi işçi alımı yapıldığını ifade etti.
 
2018 yılının ilk döneminde 2 engelli vatandaşın projesinin kabul edildiğini söyleyen Bingül; “Her iki vatandaşımızın da projeleri büyükbaş hayvancılık üzerine olup toplamda 72 bin lira bütçeye sahiptir. Bu yılın ikinci döneminde ise  10 engelli ve 7 eski hükümlü vatandaşımız proje başvurusu yapmıştır. İlgili projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruludan geçtikten sonra Komisyonda değerlendirilmek üzere Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir. ”şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim