Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde’de 60 bin dekar alanda ekili kuru fasulye bulunduğunu söyledi.

Kenar, yüksek protein ve mineral maddeler içermesi nedeniyle haklı bir üne sahip kuru fasulyenin bu nedenle "Fakirin Eti" unvanını sonuna kadar hak ettiğini belirterek, ürün fiyatı ve dekara elde edilen karın buğdaya göre daha fazla olması nedeniyle kuru fasulyenin çiftçiler tarafından kabul gördüğünü kaydetti.

Kenar: “İlimizde ekim alanlarının hızla artmasıyla özellikle patates bitkisinin ardından tercih edilen kuru fasulye 2014 yılı itibarıyla ilimiz de 60 bin dekar alanda ekilir hale gelmiştir. Uzmanlar tarafından günde 90 gram kadar tüketilmesi önerilen baklagillerin başında gelen kuru fasulyenin ilimizde de daha fazla tüketilmesi gerekir." dedi.

2015 yılı ilkbahar döneminde havaların yağışlı gitmesi nedeniyle kuru fasulye bitkisinde de hastalık riski oluştuğunu belirten Veli Kenar, çiftçilere basın , Ziraat Odasının internet sitesi ve cep telefonlarına çekilen mesajlarla koruyucu ilaçlama uyarı yapıldığını belirtti.

Çiftçilerimizin özellikle extrem iklim şartlarında alışkanlıklarını bir kenara bırakarak tarım kuruluşlarının uyarı ve ilanlarını dikkate almaları gerektiği konusunda uyaran Kenar, üreticilere bol kazançlı bir hasat sezonu diledi.


Editör: TE Bilişim